Sastāvdaļas
4 olas
450 g Dansukker niedru cukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
300 g kviešu miltu
100 g kakao
2 tējkarotes cepamā pulvera
300 g kausēta, atdzesēta sviesta vai margarīna
Pildījums
300 g putukrējuma
300 g sarīvētu ābolu
50 g Dansukker pūdercukura
Garnējums
500 g mandeļu masas
300 g Dansukker pūdercukura
50-100 g kakao
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
50 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Viegli saputojiet olas ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Sajauciet miltus ar kakao un cepamo pulveri un iesijājiet mīklā. Pievienojiet taukvielas. Uzlieciet uz plāts cepamo papīru un uzlejiet mīklu. Cepiet krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 20 minūtes. Ļaujiet atdzist. Izmantojot uzzīmētu šablonu vai bez tā, izgrieziet no kūkas ģitāras formu. Sadaliet kūku divās pamatnēs.
Saputojiet krējumu stingrās putās. Pievienojiet pūdercukuru un sarīvētos ābolus. Uzklājiet pildījumu uz vienas puses un otru uzlieciet virsū.
Samaisiet lielāko mandeļu masas daļu ar pūdercukuru un kakao līdz veidojas brūns marcipāns. Izrullējiet plānā kārtiņā un uzklājiet uz kūkas. Nogrieziet liekās marcipāna malas. No tumšā marcipāna izgrieziet apli. Atlikušo mandeļu masas daļu samaisiet ar pūdercukuru. Izrullējiet to plānā kārtiņā. Izgrieziet „astotnieku” un lieciet uz ģitāras. Uzlieciet tumšo apli uz „astotnieka”.
Ielieciet šokolādi plastmasas maisiņā un cieši noslēdziet. Ielieciet maisiņu karstā ūdenī un turiet līdz šokolāde izkūst. Nogrieziet maisiņa stūri un ar šokolādi zīmējiet ģitāras stīgas.
Lai svinībām piešķirtu īstu zvaigžņu garu, varat paplāti garnēt ar metāla zvaigznītēm un pašu ģitāru ar zvaigznītēm, kuras izmantojāt smalkmaizītēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.