Tomātu tarte

Apm. 6 porc.

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g sviesta vai margarīna
90 g rudzu miltu
90 g kviešu miltu
15 ml auksta ūdens

Pildījumam
400 g ķiršu tomātu
2-3 sīpoli
30 ml sviesta
7 g Dansukker Farīna cukura
30 g tomātu pastas
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1-2 ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
15 ml svaiga, sasmalcināta oregano (raudenes)
30 ml svaiga, sasmalcināta bazilika
2 g sāls
5 g čili mērces
400 ml rīvēta cietā siera
200 ml trekna saldā krējuma

Instrukcijas

Sajauc mīklas sastāvdaļas un pagatavo mīklu. Ieliek mīklu ietaukotā tartes formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Cep cepeškrāsnī 225 °C apmēram 10 minūtes.
Nomizo un sasmalcina sīpolu, apcep to sviestā kopā ar Farīna cukuru. Pievieno tomātu pastu, sīrupu, ķiploku, garšaugus, sāli un čili mērci. Pēc vēlēšanās var pievienot arī zaļumus. Mīklas pamatnē izkārto daļu siera un pārlej to ar pildījumu. Virsū kārto tomātus, kuriem pārber atlikušo sieru. Pārlej ar krējumu un liek cepties cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.