Tomātu tarte

Apm. 6 porc.

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g sviesta vai margarīna
90 g rudzu miltu
90 g kviešu miltu
15 ml auksta ūdens

Pildījumam
400 g ķiršu tomātu
2-3 sīpoli
30 ml sviesta
7 g Dansukker Farīna cukura
30 g tomātu pastas
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1-2 ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
15 ml svaiga, sasmalcināta oregano (raudenes)
30 ml svaiga, sasmalcināta bazilika
2 g sāls
5 g čili mērces
400 ml rīvēta cietā siera
200 ml trekna saldā krējuma

Instrukcijas

Sajauc mīklas sastāvdaļas un pagatavo mīklu. Ieliek mīklu ietaukotā tartes formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Cep cepeškrāsnī 225 °C apmēram 10 minūtes.
Nomizo un sasmalcina sīpolu, apcep to sviestā kopā ar Farīna cukuru. Pievieno tomātu pastu, sīrupu, ķiploku, garšaugus, sāli un čili mērci. Pēc vēlēšanās var pievienot arī zaļumus. Mīklas pamatnē izkārto daļu siera un pārlej to ar pildījumu. Virsū kārto tomātus, kuriem pārber atlikušo sieru. Pārlej ar krējumu un liek cepties cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.