Tiramisu kūka

12 porcijas

PT1H

1,5 stundas + 5 stundas ledusskapī

Atzīme (152 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

6 olas
200 g cukura
120 g miltu
7 g kukurūzas cietes
½ tējkarotes cepamā pulvera
120 ml stipras kafijas, atdzesētas

Krēmam
750 g mascarpone siera
230 g pūdercukura
100 ml stipras atdzesētas kafijas
360 ml saldā krējuma
kakao dekorēšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.

Sagatavo kūkas formu 20 cm diametrā. Ideāli, ja tādas ir trīs - tas saīsinās gatavošanas laiku, jo tad var cept visas biskvīta kārta vienā reizē. Ja šādas iespējas nav, tad katru kārtu cep atsevišķi.

Olas kopā ar cukuru puto lielā bļodā apmēram 10 minūtes, līdz iegūta gaiša, krēmīga masa un viss cukurs izkusis. Iesijā miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Ar koka karoti ļoti uzmanīgi miltus iecilā, līdz iegūta viendabīga mīkla. To sadala trīs daļās, ieklāj katru atsevišķi kūkas formā un cep 20 minūtes vai, līdz koka irbulītis, iedurts biskvītā, iznāk ārā tīrs. Biskvītus atdzesē.

Pagatavo stipru kafiju, atdzesē. Lielā bļodā puto aukstu mascarpone krēmu, pūdercukuru un saldo krējumu (no ledusskapja) un 100 ml atdzisušas kafijas, līdz iegūta gaisīga, viendabīga masa. Masa nedrīkst būt tekoša, taču to nedrīkst arī pārputot.

Kūkas salikšana. Katru biskvīta kārtu ar otiņu dāsni apsmērē ar stipru melno kafiju. 300 g no krēma atliek malā dekorēšanai.

Uz biskvīta ziež krēmu, tad pārklāj ar kafiju apsmērētu biskvīta kārtu un tā turpina, līdz visas sastāvdaļas iztērētas. Kūku no ārpuses apsmērē ar malā atlikto krēmu, un virspusi dekorē pēc sirds patikas. Kūkai jānostāvas ledusskapī vismaz 5 stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri vai rīvētu tumšo šokolādi.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.