Sastāvdaļas
6 olas
200 g cukura
120 g miltu
7 g kukurūzas cietes
½ tējkarotes cepamā pulvera
120 ml stipras kafijas, atdzesētas
Krēmam
750 g mascarpone siera
230 g pūdercukura
100 ml stipras atdzesētas kafijas
360 ml saldā krējuma
kakao dekorēšanai
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
Sagatavo kūkas formu 20 cm diametrā. Ideāli, ja tādas ir trīs - tas saīsinās gatavošanas laiku, jo tad var cept visas biskvīta kārta vienā reizē. Ja šādas iespējas nav, tad katru kārtu cep atsevišķi.
Olas kopā ar cukuru puto lielā bļodā apmēram 10 minūtes, līdz iegūta gaiša, krēmīga masa un viss cukurs izkusis. Iesijā miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Ar koka karoti ļoti uzmanīgi miltus iecilā, līdz iegūta viendabīga mīkla. To sadala trīs daļās, ieklāj katru atsevišķi kūkas formā un cep 20 minūtes vai, līdz koka irbulītis, iedurts biskvītā, iznāk ārā tīrs. Biskvītus atdzesē.
Pagatavo stipru kafiju, atdzesē. Lielā bļodā puto aukstu mascarpone krēmu, pūdercukuru un saldo krējumu (no ledusskapja) un 100 ml atdzisušas kafijas, līdz iegūta gaisīga, viendabīga masa. Masa nedrīkst būt tekoša, taču to nedrīkst arī pārputot.
Kūkas salikšana. Katru biskvīta kārtu ar otiņu dāsni apsmērē ar stipru melno kafiju. 300 g no krēma atliek malā dekorēšanai.
Uz biskvīta ziež krēmu, tad pārklāj ar kafiju apsmērētu biskvīta kārtu un tā turpina, līdz visas sastāvdaļas iztērētas. Kūku no ārpuses apsmērē ar malā atlikto krēmu, un virspusi dekorē pēc sirds patikas. Kūkai jānostāvas ledusskapī vismaz 5 stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri vai rīvētu tumšo šokolādi.
Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
![Apelsīnu marmelāde](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFrontpage%2fcitrus_marmalade_front.jpg&width=640&format=webp)
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fhot_chocolate.jpg&width=640&format=webp)
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
![Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fchocolate_coated_bars.jpg&width=640&format=webp)
Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.
![Citronu tarte](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2flemon_tarte.jpg&width=640&format=webp)
Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!
![Mazās pankūciņas](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fkrabbelurer-small-pancakes.jpg&width=640&format=webp)
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.
![Kokosriekstu un karameļu popkorns](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fcoconut_caramel_popcorn_bred.jpg&width=640&format=webp)
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.