Tiramisu kūka

12 porcijas

1,5 stundas + 5 stundas ledusskapī

Atzīme (35 gab)

Sastāvdaļas

6 olas
200 g cukura
120 g miltu
7 g kukurūzas cietes
½ tējkarotes cepamā pulvera
120 ml stipras kafijas, atdzesētas

Krēmam
750 g mascarpone siera
230 g pūdercukura
100 ml stipras atdzesētas kafijas
360 ml saldā krējuma
kakao dekorēšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.

Sagatavo kūkas formu 20 cm diametrā. Ideāli, ja tādas ir trīs - tas saīsinās gatavošanas laiku, jo tad var cept visas biskvīta kārta vienā reizē. Ja šādas iespējas nav, tad katru kārtu cep atsevišķi.

Olas kopā ar cukuru puto lielā bļodā apmēram 10 minūtes, līdz iegūta gaiša, krēmīga masa un viss cukurs izkusis. Iesijā miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Ar koka karoti ļoti uzmanīgi miltus iecilā, līdz iegūta viendabīga mīkla. To sadala trīs daļās, ieklāj katru atsevišķi kūkas formā un cep 20 minūtes vai, līdz koka irbulītis, iedurts biskvītā, iznāk ārā tīrs. Biskvītus atdzesē.

Pagatavo stipru kafiju, atdzesē. Lielā bļodā puto aukstu mascarpone krēmu, pūdercukuru un saldo krējumu (no ledusskapja) un 100 ml atdzisušas kafijas, līdz iegūta gaisīga, viendabīga masa. Masa nedrīkst būt tekoša, taču to nedrīkst arī pārputot.

Kūkas salikšana. Katru biskvīta kārtu ar otiņu dāsni apsmērē ar stipru melno kafiju. 300 g no krēma atliek malā dekorēšanai.

Uz biskvīta ziež krēmu, tad pārklāj ar kafiju apsmērētu biskvīta kārtu un tā turpina, līdz visas sastāvdaļas iztērētas. Kūku no ārpuses apsmērē ar malā atlikto krēmu, un virspusi dekorē pēc sirds patikas. Kūkai jānostāvas ledusskapī vismaz 5 stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri vai rīvētu tumšo šokolādi.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.