Strūdele ar ķiršiem

Izsmalcināts saldums īpašiem notikumiem. Ķiršu sulīgumu izceļ nerafinētais brūnais cukurs.

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
500 g saldo ķiršu 
50 g  gaišā Dansukker Muscovado cukura
miza no 1 citrona 
2 ēdamkarotes citronu sulas 
2 tējkarotes kukurūzas cietes
3 tējkarotes ūdens
¼ tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes mannas 
1 olas dzeltenums 
1 ēdamkarote piena
1 ēdamkarote Dansukker brūnā cukura

Instrukcijas

Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Karsē, līdz masa sāk burbuļot.

Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas cieti ar ūdeni.

Kad ķirši kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzas cieti un izmaisa, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns un atdzesē istabas temperatūrā. 

Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā. Pa vidu liek ķiršus.

Atsevišķā bļodā samaisa kanēli un mannu, ko vienmērīgi izber virs ķiršiem.

Olu sakuļ kopā ar pienu.

Mīklas īsākās malas ieloka uz iekšu. Augšējo garāko malu apsmērē ar olu masu. Pāri ķiršiem vispirms loka apakšējo malu un tad apsmērēto malu.

Strūdeli apgriež otrādi, apsmērē ar olu masu un visas strūdeles garumā viegli iegriež vertikālas līnijas. Apber ar cukuru, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un cep 40 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.

Pirms griešanas atstāj istabas temperatūrā 20 minūtes.


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.