Strūdele ar ķiršiem

Izsmalcināts saldums īpašiem notikumiem. Ķiršu sulīgumu izceļ nerafinētais brūnais cukurs.

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
500 g saldo ķiršu 
50 g  gaišā Dansukker Muscovado cukura
miza no 1 citrona 
2 ēdamkarotes citronu sulas 
2 tējkarotes kukurūzas cietes
3 tējkarotes ūdens
¼ tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes mannas 
1 olas dzeltenums 
1 ēdamkarote piena
1 ēdamkarote Dansukker brūnā cukura

Instrukcijas

Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Karsē, līdz masa sāk burbuļot.

Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas cieti ar ūdeni.

Kad ķirši kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzas cieti un izmaisa, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns un atdzesē istabas temperatūrā. 

Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā. Pa vidu liek ķiršus.

Atsevišķā bļodā samaisa kanēli un mannu, ko vienmērīgi izber virs ķiršiem.

Olu sakuļ kopā ar pienu.

Mīklas īsākās malas ieloka uz iekšu. Augšējo garāko malu apsmērē ar olu masu. Pāri ķiršiem vispirms loka apakšējo malu un tad apsmērēto malu.

Strūdeli apgriež otrādi, apsmērē ar olu masu un visas strūdeles garumā viegli iegriež vertikālas līnijas. Apber ar cukuru, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un cep 40 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.

Pirms griešanas atstāj istabas temperatūrā 20 minūtes.


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.