Strūdele ar ķiršiem

Izsmalcināts saldums īpašiem notikumiem. Ķiršu sulīgumu izceļ nerafinētais brūnais cukurs.

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
500 g saldo ķiršu 
50 g  gaišā Dansukker Muscovado cukura
miza no 1 citrona 
2 ēdamkarotes citronu sulas 
2 tējkarotes kukurūzas cietes
3 tējkarotes ūdens
¼ tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes mannas 
1 olas dzeltenums 
1 ēdamkarote piena
1 ēdamkarote Dansukker brūnā cukura

Instrukcijas

Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Karsē, līdz masa sāk burbuļot.

Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas cieti ar ūdeni.

Kad ķirši kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzas cieti un izmaisa, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns un atdzesē istabas temperatūrā. 

Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā. Pa vidu liek ķiršus.

Atsevišķā bļodā samaisa kanēli un mannu, ko vienmērīgi izber virs ķiršiem.

Olu sakuļ kopā ar pienu.

Mīklas īsākās malas ieloka uz iekšu. Augšējo garāko malu apsmērē ar olu masu. Pāri ķiršiem vispirms loka apakšējo malu un tad apsmērēto malu.

Strūdeli apgriež otrādi, apsmērē ar olu masu un visas strūdeles garumā viegli iegriež vertikālas līnijas. Apber ar cukuru, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un cep 40 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.

Pirms griešanas atstāj istabas temperatūrā 20 minūtes.


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.