Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml piena
75 ml auzu pārslu
250 g biezpiena
150 g saldētu vai svaigu spinātu
4 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
2 tējk. itāļu salātu mērces
300 g rudzu miltu
Apmēram 600 g kviešu miltu
Dekorēšanai
50 ml ūdens
1 ēd. kar. eļļas
30 g rudzu miltu
Instrukcijas
Spinātus atkausē, ja saldēti, vai nomazgā, ja svaigi. Nosusina un sasmalcina.
Raugu sadrupina bļodā. Pienu uzsilda līdz 37°C. Raugam pielej klāt mazliet piena un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno atlikušo pienu, auzu pārslas, biezpienu, spinātus, sīrupu, sāli, itāļu mērci (tās vietā var pievienot sakapātus zaļumus ar ķiplokiem). Pakāpeniski pievieno miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvieli un atstāj uzrūgt 30 minūtes.
Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Mīklu sadala 24 gabalos, saveļ katru gabalu bumbiņā un izvieto bumbiņas cieši blakus uz cepamās plāts. Apsedz ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzrūgst vēl.
Sajauc ūdeni ar eļļu un apsmērē mīklu. Virsū uzkaisa miltus. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C 15-20 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.