Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml piena
75 ml auzu pārslu
250 g biezpiena
150 g saldētu vai svaigu spinātu
4 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
2 tējk. itāļu salātu mērces
300 g rudzu miltu
Apmēram 600 g kviešu miltu
Dekorēšanai
50 ml ūdens
1 ēd. kar. eļļas
30 g rudzu miltu
Instrukcijas
Spinātus atkausē, ja saldēti, vai nomazgā, ja svaigi. Nosusina un sasmalcina.
Raugu sadrupina bļodā. Pienu uzsilda līdz 37°C. Raugam pielej klāt mazliet piena un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno atlikušo pienu, auzu pārslas, biezpienu, spinātus, sīrupu, sāli, itāļu mērci (tās vietā var pievienot sakapātus zaļumus ar ķiplokiem). Pakāpeniski pievieno miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvieli un atstāj uzrūgt 30 minūtes.
Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Mīklu sadala 24 gabalos, saveļ katru gabalu bumbiņā un izvieto bumbiņas cieši blakus uz cepamās plāts. Apsedz ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzrūgst vēl.
Sajauc ūdeni ar eļļu un apsmērē mīklu. Virsū uzkaisa miltus. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C 15-20 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.