Sparģeļi ar Parmas šķiņķi

4 porcijas

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400–600 g zaļo sparģeļu
200 g Parmas šķiņķa vai cita vītinātā šķiņķa
100 g pīnijas riekstu
2 ēdamkarotes eļļas
2 plānās ripiņās sagriezti sīpolloki
pārslu sāls, rupji malti melnie pipari
Mērce
2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas

Instrukcijas

Gatavošanu sāc, samaisot mērces sastāvdaļas un tad noliec to malā. Nogriez sparģeļu apakšējo cieto daļu. Vāri sparģeļus viegli sālītā ūdenī (2 tējk. sāls/litrs ūdens) 2–5 minūtes, kamēr tie mīksti. Noskalo aukstā ūdenī. Sagriez šķiņķi mazos, sparģeļiem atbilstošos gabaliņos un aptin šķiņķi ap sparģeļiem. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Tad pannā uzkarsē eļļu un apcep sparģeļus. Ieliec bļodiņās.  Pārkaisi ar sīpollokiem, pīnijas riekstiem, kā arī ar sāli un pipariem. Pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.