Sparģeļi ar Parmas šķiņķi

4 porcijas

Atzīme (10 gab)

Sastāvdaļas

400–600 g zaļo sparģeļu
200 g Parmas šķiņķa vai cita vītinātā šķiņķa
100 g pīnijas riekstu
2 ēdamkarotes eļļas
2 plānās ripiņās sagriezti sīpolloki
pārslu sāls, rupji malti melnie pipari
Mērce
2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas

Instrukcijas

Gatavošanu sāc, samaisot mērces sastāvdaļas un tad noliec to malā. Nogriez sparģeļu apakšējo cieto daļu. Vāri sparģeļus viegli sālītā ūdenī (2 tējk. sāls/litrs ūdens) 2–5 minūtes, kamēr tie mīksti. Noskalo aukstā ūdenī. Sagriez šķiņķi mazos, sparģeļiem atbilstošos gabaliņos un aptin šķiņķi ap sparģeļiem. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Tad pannā uzkarsē eļļu un apcep sparģeļus. Ieliec bļodiņās.  Pārkaisi ar sīpollokiem, pīnijas riekstiem, kā arī ar sāli un pipariem. Pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.