Sastāvdaļas
400–600 g zaļo sparģeļu
200 g Parmas šķiņķa vai cita vītinātā šķiņķa
100 g pīnijas riekstu
2 ēdamkarotes eļļas
2 plānās ripiņās sagriezti sīpolloki
pārslu sāls, rupji malti melnie pipari
Mērce
2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas
Instrukcijas
Gatavošanu sāc, samaisot mērces sastāvdaļas un tad noliec to malā. Nogriez sparģeļu apakšējo cieto daļu. Vāri sparģeļus viegli sālītā ūdenī (2 tējk. sāls/litrs ūdens) 2–5 minūtes, kamēr tie mīksti. Noskalo aukstā ūdenī. Sagriez šķiņķi mazos, sparģeļiem atbilstošos gabaliņos un aptin šķiņķi ap sparģeļiem. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Tad pannā uzkarsē eļļu un apcep sparģeļus. Ieliec bļodiņās. Pārkaisi ar sīpollokiem, pīnijas riekstiem, kā arī ar sāli un pipariem. Pārlej ar mērci un pasniedz galdā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.