Sparģeļi ar Parmas šķiņķi

4 porcijas

Atzīme (22 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400–600 g zaļo sparģeļu
200 g Parmas šķiņķa vai cita vītinātā šķiņķa
100 g pīnijas riekstu
2 ēdamkarotes eļļas
2 plānās ripiņās sagriezti sīpolloki
pārslu sāls, rupji malti melnie pipari
Mērce
2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas

Instrukcijas

Gatavošanu sāc, samaisot mērces sastāvdaļas un tad noliec to malā. Nogriez sparģeļu apakšējo cieto daļu. Vāri sparģeļus viegli sālītā ūdenī (2 tējk. sāls/litrs ūdens) 2–5 minūtes, kamēr tie mīksti. Noskalo aukstā ūdenī. Sagriez šķiņķi mazos, sparģeļiem atbilstošos gabaliņos un aptin šķiņķi ap sparģeļiem. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Tad pannā uzkarsē eļļu un apcep sparģeļus. Ieliec bļodiņās.  Pārkaisi ar sīpollokiem, pīnijas riekstiem, kā arī ar sāli un pipariem. Pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.