Šokolādes un kokosriekstu kūka

apm. 15 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker brūnā cukura
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kakao
2 olas
325 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 ml piena

Pildījums
300 ml piena
100 g mannas
75 g sviesta vai margarīna
75-100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
100 g kokosriekstu skaidiņu

Garnējums
200 g baltās šokolādes
1 laima auglis, vēlams nesaspiests
1 citrons, vēlams nesaspiests

Instrukcijas

Traukā, izmantojot mikseri, saputo taukvielas kopā ar abu veidu cukuriem un olām. Sajauc kviešu miltus ar kakao, cepamo pulveri un pievieno masai. Pievieno pienu. Ielej mīklu ietaukotā, apaļā 24–26 cm diametra formā. Cep krāsns vidū 180 °C temperatūrā (karstā gaisā 155 °C) apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist.

Katliņā sajauc pienu ar mannu un taukvielām un vāri, līdz masa sabiezē. Pievieno abu veidu cukurus un kokosriekstu skaidiņas. Ielej mīklu pamatnē.

Izkausē šokolādi tvaika peldē un pārklāj kūku. Nomizo laima augli un citronu, sarīvē miziņu un pārkaisi kūkai. Ieliec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.