Šokolādes un kokosriekstu kūka

apm. 15 gabaliņi
Šokolādes un kokosriekstu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta vai margarīna
  • 50 g Dansukker brūnā cukura
  • 75 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kakao
  • 2 olas
  • 325 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 ml piena

Pildījums

  • 300 ml piena
  • 100 g mannas
  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 75-100 g Dansukker smalkā cukura
  • 2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu

Garnējums

  • 200 g baltās šokolādes
  • 1 laima auglis, vēlams nesaspiests
  • 1 citrons, vēlams nesaspiests

Traukā, izmantojot mikseri, saputo taukvielas kopā ar abu veidu cukuriem un olām. Sajauc kviešu miltus ar kakao, cepamo pulveri un pievieno masai. Pievieno pienu. Ielej mīklu ietaukotā, apaļā 24–26 cm diametra formā. Cep krāsns vidū 180 °C temperatūrā (karstā gaisā 155 °C) apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist.

Katliņā sajauc pienu ar mannu un taukvielām un vāri, līdz masa sabiezē. Pievieno abu veidu cukurus un kokosriekstu skaidiņas. Ielej mīklu pamatnē.

Izkausē šokolādi tvaika peldē un pārklāj kūku. Nomizo laima augli un citronu, sarīvē miziņu un pārkaisi kūkai. Ieliec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker