Šokolādes un ķiršu rulete

4 porcijas

PT55M

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
20 g kakao
60 g kviešu miltu
120 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
40 g sviesta
40 g kukurūzas cietes
šķipsniņa sāls

Ķiršu sīrupam
300 g ķiršu bez kauliņiem
150 g cukura
300 g ūdens
1 vaniļas pāksts

Ķiršu krēmam
200 g mascarpone siera
50 g saldā krējuma
100 g ķiršu no sīrupa

Dekorēšanai
100 g saldā krējuma
50 g ķiršu no sīrupa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Bļodā samaisa miltus, kakao, kukurūzas cieti un sāli. Olas kopā ar cukuru ūdens peldē sakarsē līdz 43 ºC temperatūrai. (Uzmanību – nedrīkst pārkarsēt, lai ola nesarecētu omletē!) Noņem no uguns un maisot nedaudz atdzesē. Padzisušu olu lej miltu maisījumā. Iemaisa arī izkausētu sviestu.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo ķiršus sīrupā. Katliņā liek cukuru, ūdeni un vaniļas pāksti. Uzvāra, pievieno ķiršus un atstāj vārīties 5 minūtes uz vidējas liesmas. Noņem no uguns un atdzesē.

Trešdaļu ķiršu sablendē kopā ar sīrupu līdz viendabīgai konsistencei. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un blendētos ķiršus. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Iemaisa veselos ķiršus.

Biskvītu apslaka ar ķiršu sīrupu. Vienmērīgā kārtā izsmērē krēmu, sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.

Nākamajā dienā saldo krējumu uzputo vieglās un gaisīgās putās, kārto to uz ruletes kopā ar ķiršiem no sīrupa.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.