Šokolādes un cukura trifeles

30 trifeles
Šokolādes un cukura trifeles
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
  • šķipsna sāls
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g 70% tumšās šokolādes
  • 50 g nesaldināta kakao pulvera
  • 50 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura

Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē cukuru, sāli un saldo krējumu līdz brīdim, kad sviests un cukurs izkusis un masa sāk viegli burbuļot. Šokolādi sakapā un liek bļodā. Karsto saldkrējuma masu lej pāri kapātajai šokolādei. Visu maisa, līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi spīdīga un vijīga. Masu atdzesē, tad liek ledusskapī uz 1 stundu, lai atdzesētu pilnībā.

Pagatavo trifeļu ārējo slāni: kakao un muskovado cukuru sajauc attiecībā 1:1. No šokolādes masas veido mazas bumbiņas, tās apvārta cukura un kakao masā.

Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī, bet pasniedz istabas temperatūrā.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs