Sastāvdaļas
175 g sviesta istabas temperatūrā
180 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 ēdamkar. kakao pulvera
50 g tumšās šokolādes, drupinātas
210 g auzu pārslu
1 ēdamkar. konjaka vai ābolu sulas
2 ēdamkar. saldētu, drupinātu aveņu
Dekorēšanai
100 g izkausētas tumšās šokolādes
Saldētas, drupinātas avenes
Instrukcijas
Mīkstu sviestu un cukuru sakuļ viendabīgā masā. Pievieno kakao pulveri, šokolādes skaidiņas, auzu pārslas un konjaku vai ābolu sulu. Beigās pievieno saldētas, drupinātas avenes.
No masas veido bumbiņas, iemērc katru izkausētā šokolādē, novieto uz cepampapīra un dekorē ar drupinātām, saldētām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.