Šokolādes un apelsīnu semifredo

Semifredo gatavošana nedaudz atšķiras no parastā saldējuma gatavošas. Kārtīgi izpildi visus uzdevumus un iegūsi satriecošas garšas un struktūras atsvaidzinošu vasaras našķi.

2 litri

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
160 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
500 ml putukrējuma
250 g izkausētas tumšās šokolādes
100 g drupinātu praline konfekšu
1 apelsīna miziņa

Instrukcijas

Karstumizturīgā traukā sakuļ olas, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, parasto cukuru un sīrupu.
Trauku liek verdoša ūdens peldē un ar elektrisko putotāju puto 6-8 minūtes, līdz masa kļūst gaišāka un biezāka. Noņem no plīts un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu maisījumā, līdz masa kļūst viendabīga.
Maisot tievā strūkliņā pievieno izkausēto šokolādi un praline un visu izmaisa. Pievieno apelsīna miziņu.
Maisījumu ielej 2 l tilpuma traukā (vai divos mazākos) un atstāj uz nakti vai 6 stundām saldētavā.
Pirms pasniegšanas semifredo istabas temperatūrā mazliet atsilda, pasniedz tieši no trauka vai arī ar karoti pārliek nelielās bļodiņās.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.