Šokolādes un apelsīnu semifredo

2 litri
Šokolādes un apelsīnu semifredo
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

3 olas
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
160 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
500 ml putukrējuma
250 g izkausētas tumšās šokolādes
100 g drupinātu praline konfekšu
1 apelsīna miziņa


Karstumizturīgā traukā samaisa olas, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, parasto cukuru un glikozes sīrupu.
Trauku liek vāroša ūdens peldē un ar elektrisko putotāju puto 6-8 minūtes, līdz masa kļūst gaišāka un biezāka. Noņem no plīts un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu maisījumā, līdz masa kļūst viendabīga.
Maisot tievā strūkliņā pievieno izkausēto šokolādi, praline un visu izmaisa. Pievieno apelsīna miziņu.
Maisījumu ielej 2 l tilpuma traukā (vai divos mazākos) un atstāj uz nakti vai 6 stundām saldētavā.
Pirms pasniegšanas semifredo istabas temperatūrā mazliet atsilda, pasniedz tieši no trauka vai arī ar karoti pārliek nelielās bļodiņās.

Šo recepti sastādīja

Dansukker