Sastāvdaļas
200 g sviesta vai margarīna
200 g tumšās šokolādes
200 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
4 olas
250 g kviešu miltu
1/2 tējkarote cepamā pulvera
300 g dažādu riekstu
Trifeles
200 g tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker tumšā nerafinētā cukura
25 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes konjaka
Instrukcijas
Ietaukojiet apaļo cepamo formu (24 cm diametrā). Sausā pannā apcepiet riekstus. Dvielī noberziet iespējamās miziņas. Rupji sakapājiet riekstus.
Katliņā zemā temperatūrā izkausējiet taukvielas. Salauziet šokolādi un pievienojiet izkausētajām taukvielām. Maisiet līdz šokolāde izkūst. Tad noņemiet katliņu no uguns. Pievienojiet tumšo nerafinēto cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet arī miltus, cepamo pulveri un riekstus. Pa vienai pievienojiet olas. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Kūkai vidū jābūt mitrai. Ļaujiet atdzist.
Samaisiet krējumu ar nerafinēto cukuru un uzvāriet. Ieberiet krējuma maisījumā šokolādes gabaliņus un maisiet, līdz tie izkusuši. Pievienojiet taukvielas. Pievienojiet konjaku. Ļaujiet atdzist, pirms uzklājiet vai ar konditorejas šprici uzspiediet uz kūkas. Glabājiet ledusskapī. Šokolādes kūku pasniedziet sadalītu mazos gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.