Šokolādes pudiņš ar kafijas-karameļu mērci

Šokolādīgs un maigs krēma pudiņš, kas papildināts ar kafijas un karameļu bagātīgo garšu mērcē. Nu, vai nav vienreizēji kārdinoši?!

6 porcijas

PT40M

40 minūtes + 1-2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (38 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kafijas-karameļu mērce
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
15 ml stipras kafijas

Šokolādes pudiņam
300 ml saldā krējuma
10 g kartupeļu cietes
75 g Dansukker Farīna cukura
10 g kakao
20 g sviesta
1 šķipsniņa sāls
40 g tumšās šokolādes

Virskārtai
saldais krējums
kakao pulveris

Instrukcijas

Sāk ar karameļu mērces pagatavošanu. Cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē un vāra, līdz mērce sāk biezēt – apmēram 2 minūtes.

Tievā strūkliņā lejot, lēnām pievieno saldo krējumu, pēc tam – kafiju. Turpina karsēt vēl 4 minūtes. Atdzesē.

Karameļu mērci salej porciju glāzēs un novieto ledusskapī, lai sastingst.

Gatavo pudiņu. Saldo krējumu, kartupeļu cieti, cukuru, kakao, sviestu un sāli uzsilda katliņā. Pievieno šokolādi. Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz pudiņš sabiezējis. Atdzesē.

Pudiņu lej glāzēs pāri karameļu mērcei un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas. Dekorē ar putukrējuma “cepurīti” un pārkaisa ar kakao.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.