Šokolādes pudiņš ar kafijas-karameļu mērci

6 porcijas 40 minūtes + 1-2 stundas atdzesēšanai
Šokolādes pudiņš ar kafijas-karameļu mērci
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

    Kafijas-karameļu mērce

    • 45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
    • 70 g Dansukker zeltainā sīrupa
    • 50 ml saldā krējuma
    • 15 ml stipras kafijas

    Šokolādes pudiņam

    • 300 ml saldā krējuma
    • 10 g kartupeļu cietes
    • 75 g Dansukker Farīna cukura
    • 10 g kakao
    • 20 g sviesta
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 40 g tumšās šokolādes

    Virskārtai

    • saldais krējums
    • kakao pulveris

    Sāk ar karameļu mērces pagatavošanu. Cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē un vāra, līdz mērce sāk biezēt – apmēram 2 minūtes.

    Tievā strūkliņā lejot, lēnām pievieno saldo krējumu, pēc tam – kafiju. Turpina karsēt vēl 4 minūtes. Atdzesē.

    Karameļu mērci salej porciju glāzēs un novieto ledusskapī, lai sastingst.

    Gatavo pudiņu. Saldo krējumu, kartupeļu cieti, cukuru, kakao, sviestu un sāli uzsilda katliņā. Pievieno šokolādi. Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz pudiņš sabiezējis. Atdzesē.

    Pudiņu lej glāzēs pāri karameļu mērcei un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas. Dekorē ar putukrējuma “cepurīti” un pārkaisa ar kakao.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker