Sastāvdaļas
150 g olas baltuma
300 g pūdercukura
1 g sāls
50 g kviešu miltu
100 g tumšās šokolādes (60 %)
200 g lazdu riekstu
Krēms nr.1
120 g tumšās šokolādes (60 %)
120 g saldā krējuma (35 %)
20 g Melnā balzāma
Krēms nr.2
200 g saldā krējuma
200 g saldētu aveņu (izberztas caur sietiņu bez kauliņiem)
100 g Dansukker cukurbiešu cukura
18 g želatīna
200 g saldā krējuma putošanai
30 g Dansukker cukurbiešu cukura
2 g Dansukker vaniļas cukura
Instrukcijas
Olas baltumu un sāli saputo. Nepārtraucot putošanu, pa mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs izmantots, masu turpina putot, līdz tā palielinājusies apjomā un kļuvusi stingra.
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un samaisa ar miltiem.
Kad baltums uzputojies, tajā iemaisa miltus un lēni iecilā kausēto šokolādi. Gatavu masu sadala trīs vienādās daļās, liek uz cepamā papīra, izveidojot apaļu formu.
Cep cepeškrāsnī vienu stundu 100 °C temperatūrā.
Krēms nr.1
Uzkarsē saldo krējumu, nedaudz atdzesē, pievieno melno balzāmu. Kad padzisis, pievieno izkausētu šokolādi.
Krēms nr.2
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Atdzesē, iemaisa aveņu masu un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Masu novieto vēsumā, lai sāk stingt.
Otru daļu saldā krējuma kopā ar cukuru un vaniļas cukuru arī saputo. Kad aveņu krēma masa sākusi stingt, to iecilā saputotajā saldajā krējumā.
Uz izceptas olbaltuma ripas uzsmērē plānu kārtiņu šokolādes krēma, tad virsū liek aveņu krēmu. Atkārto, veidojot kūku trīs kārtās. Virspusi pārklāj tikai ar aveņu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.