Šokolādes olbaltuma kūka ar aveņu krēmu

1,5 kg vai 12 gabaliņi (22cm Ø)

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g olas baltuma
300 g pūdercukura
1 g sāls
50 g kviešu miltu
100 g tumšās šokolādes (60 %)
200 g lazdu riekstu

Krēms nr.1
120 g tumšās šokolādes (60 %)
120 g saldā krējuma (35 %) 
20 g Melnā balzāma

Krēms nr.2
200 g saldā krējuma
200 g saldētu aveņu (izberztas caur sietiņu bez kauliņiem)
100 g Dansukker cukurbiešu cukura
18 g želatīna
200 g saldā krējuma putošanai
30 g Dansukker cukurbiešu cukura
2 g Dansukker vaniļas cukura

Instrukcijas

Olas baltumu un sāli saputo. Nepārtraucot putošanu, pa mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs izmantots, masu turpina putot, līdz tā palielinājusies apjomā un kļuvusi stingra.
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un samaisa ar miltiem.
Kad baltums uzputojies, tajā iemaisa miltus un lēni iecilā kausēto šokolādi. Gatavu masu sadala trīs vienādās daļās, liek uz cepamā papīra, izveidojot apaļu formu.
Cep cepeškrāsnī vienu stundu 100 °C temperatūrā.

Krēms nr.1
Uzkarsē  saldo krējumu, nedaudz atdzesē, pievieno melno balzāmu. Kad padzisis, pievieno izkausētu šokolādi.

Krēms nr.2
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Atdzesē, iemaisa aveņu masu un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Masu novieto vēsumā, lai sāk stingt.
Otru daļu saldā krējuma kopā ar cukuru un vaniļas cukuru arī saputo. Kad aveņu krēma masa sākusi stingt, to iecilā saputotajā saldajā krējumā.
Uz izceptas olbaltuma ripas uzsmērē plānu kārtiņu šokolādes krēma, tad virsū liek aveņu krēmu. Atkārto, veidojot kūku trīs kārtās. Virspusi pārklāj tikai ar aveņu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.