Šokolādes olbaltuma kūka ar aveņu krēmu

1,5 kg vai 12 gabaliņi (22cm Ø)

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g olas baltuma
300 g pūdercukura
1 g sāls
50 g kviešu miltu
100 g tumšās šokolādes (60 %)
200 g lazdu riekstu

Krēms nr.1
120 g tumšās šokolādes (60 %)
120 g saldā krējuma (35 %) 
20 g Melnā balzāma

Krēms nr.2
200 g saldā krējuma
200 g saldētu aveņu (izberztas caur sietiņu bez kauliņiem)
100 g Dansukker cukurbiešu cukura
18 g želatīna
200 g saldā krējuma putošanai
30 g Dansukker cukurbiešu cukura
2 g Dansukker vaniļas cukura

Instrukcijas

Olas baltumu un sāli saputo. Nepārtraucot putošanu, pa mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs izmantots, masu turpina putot, līdz tā palielinājusies apjomā un kļuvusi stingra.
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un samaisa ar miltiem.
Kad baltums uzputojies, tajā iemaisa miltus un lēni iecilā kausēto šokolādi. Gatavu masu sadala trīs vienādās daļās, liek uz cepamā papīra, izveidojot apaļu formu.
Cep cepeškrāsnī vienu stundu 100 °C temperatūrā.

Krēms nr.1
Uzkarsē  saldo krējumu, nedaudz atdzesē, pievieno melno balzāmu. Kad padzisis, pievieno izkausētu šokolādi.

Krēms nr.2
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Atdzesē, iemaisa aveņu masu un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Masu novieto vēsumā, lai sāk stingt.
Otru daļu saldā krējuma kopā ar cukuru un vaniļas cukuru arī saputo. Kad aveņu krēma masa sākusi stingt, to iecilā saputotajā saldajā krējumā.
Uz izceptas olbaltuma ripas uzsmērē plānu kārtiņu šokolādes krēma, tad virsū liek aveņu krēmu. Atkārto, veidojot kūku trīs kārtās. Virspusi pārklāj tikai ar aveņu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.