Sastāvdaļas
150 g olas baltuma
300 g pūdercukura
1 g sāls
50 g kviešu miltu
100 g tumšās šokolādes (60 %)
200 g lazdu riekstu
Krēms nr.1
120 g tumšās šokolādes (60 %)
120 g saldā krējuma (35 %)
20 g Melnā balzāma
Krēms nr.2
200 g saldā krējuma
200 g saldētu aveņu (izberztas caur sietiņu bez kauliņiem)
100 g Dansukker cukurbiešu cukura
18 g želatīna
200 g saldā krējuma putošanai
30 g Dansukker cukurbiešu cukura
2 g Dansukker vaniļas cukura
Instrukcijas
Olas baltumu un sāli saputo. Nepārtraucot putošanu, pa mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs izmantots, masu turpina putot, līdz tā palielinājusies apjomā un kļuvusi stingra.
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un samaisa ar miltiem.
Kad baltums uzputojies, tajā iemaisa miltus un lēni iecilā kausēto šokolādi. Gatavu masu sadala trīs vienādās daļās, liek uz cepamā papīra, izveidojot apaļu formu.
Cep cepeškrāsnī vienu stundu 100 °C temperatūrā.
Krēms nr.1
Uzkarsē saldo krējumu, nedaudz atdzesē, pievieno melno balzāmu. Kad padzisis, pievieno izkausētu šokolādi.
Krēms nr.2
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Atdzesē, iemaisa aveņu masu un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Masu novieto vēsumā, lai sāk stingt.
Otru daļu saldā krējuma kopā ar cukuru un vaniļas cukuru arī saputo. Kad aveņu krēma masa sākusi stingt, to iecilā saputotajā saldajā krējumā.
Uz izceptas olbaltuma ripas uzsmērē plānu kārtiņu šokolādes krēma, tad virsū liek aveņu krēmu. Atkārto, veidojot kūku trīs kārtās. Virspusi pārklāj tikai ar aveņu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.