Šokolādes, laima un aveņu krēmkūka

Izgaršo laima pīrāgu ar šokolādes un aveņu krēma garšu! Laima pīrāgu var dažādot pēc patikas un garšas vēlmēm. Šim laima pīrāgam ir sulīga šokolādes pamatne un atspirdzinošs aveņu krēms.

Apmēram 12 šķēles

PT55M

1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Aveņu krēmam
250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā

Dekorēšanai
svaigas avenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Tikmēr sagatavo aveņu krēmu. Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).

Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.

Pirms pasniegšanas krēmu pārsmērē kūkai un rotā ar avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.