Sastāvdaļas
Šokolādes pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula
Aveņu krēmam
250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā
Dekorēšanai
svaigas avenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.
Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.
Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Tikmēr sagatavo aveņu krēmu. Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).
Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.
Pirms pasniegšanas krēmu pārsmērē kūkai un rotā ar avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.
Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.