Sastāvdaļas
Šokolādes pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula
Aveņu krēmam
250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā
Dekorēšanai
svaigas avenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.
Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.
Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Tikmēr sagatavo aveņu krēmu. Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).
Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.
Pirms pasniegšanas krēmu pārsmērē kūkai un rotā ar avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.