Šokolādes karameles uz kociņa “Dumle”

Pašu gatavotas “Dumle” karameles. Saldais krējums, nerafinētais cukurniedru cukurs un sīrups, kas nodrošina karameles zīdaino struktūru.

15 gabaliņi

40 minūtes

Atzīme (18 gab)

Sastāvdaļas

85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
30 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Dekorēšanai
Apmēram 250 g piena šokolādes
Saldējuma kociņi vai iesmiņi
Tumšās šokolādes pārslas pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ar cepampapīru izklāj paplāti vai citu platu trauku, kas būtu ievietojams ledusskapī.

Visas sastāvdaļas iesver katliņā ar biezu pamatni un, nepārtraucot maisīšanu, uzkarsē līdz 124 °C. Nedaudz atdzesē un tad ar karoti izlej uz cepampapīra. Katrā karotes porcijā iespiež pa saldējuma kociņam vai iesmiņam. Atdzesē ledusskapī. 

Piena šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Katru karameli apmērcē izkausētajā šokolādē un liek atpakaļ ledusskapī. Kad šokolāde sastingusi, dekorē, pārlejot ar izkausētu tumšo šokolādi.

Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Affogato

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Pasaku šokolādes kūka

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.