Sastāvdaļas
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
30 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Dekorēšanai
Apmēram 250 g piena šokolādes
Saldējuma kociņi vai iesmiņi
Tumšās šokolādes pārslas pārkaisīšanai
Instrukcijas
Ar cepampapīru izklāj paplāti vai citu platu trauku, kas būtu ievietojams ledusskapī.
Visas sastāvdaļas iesver katliņā ar biezu pamatni un, nepārtraucot maisīšanu, uzkarsē līdz 124 °C. Nedaudz atdzesē un tad ar karoti izlej uz cepampapīra. Katrā karotes porcijā iespiež pa saldējuma kociņam vai iesmiņam. Atdzesē ledusskapī.
Piena šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Katru karameli apmērcē izkausētajā šokolādē un liek atpakaļ ledusskapī. Kad šokolāde sastingusi, dekorē, pārlejot ar izkausētu tumšo šokolādi.
Uzglabā vēsumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.