Šokolādes karameles uz kociņa “Dumle”

Pašu gatavotas “Dumle” karameles. Saldais krējums, nerafinētais cukurniedru cukurs un sīrups, kas nodrošina karameles zīdaino struktūru.

15 gabaliņi

PT40M

40 minūtes

Atzīme (38 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
30 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Dekorēšanai
Apmēram 250 g piena šokolādes
Saldējuma kociņi vai iesmiņi
Tumšās šokolādes pārslas pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ar cepampapīru izklāj paplāti vai citu platu trauku, kas būtu ievietojams ledusskapī.

Visas sastāvdaļas iesver katliņā ar biezu pamatni un, nepārtraucot maisīšanu, uzkarsē līdz 124 °C. Nedaudz atdzesē un tad ar karoti izlej uz cepampapīra. Katrā karotes porcijā iespiež pa saldējuma kociņam vai iesmiņam. Atdzesē ledusskapī. 

Piena šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Katru karameli apmērcē izkausētajā šokolādē un liek atpakaļ ledusskapī. Kad šokolāde sastingusi, dekorē, pārlejot ar izkausētu tumšo šokolādi.

Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.