Šokolādes karameles uz kociņa “Dumle”

Pašu gatavotas “Dumle” karameles. Saldais krējums, nerafinētais cukurniedru cukurs un sīrups, kas nodrošina karameles zīdaino struktūru.

15 gabaliņi

PT40M

40 minūtes

Atzīme (35 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
30 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Dekorēšanai
Apmēram 250 g piena šokolādes
Saldējuma kociņi vai iesmiņi
Tumšās šokolādes pārslas pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ar cepampapīru izklāj paplāti vai citu platu trauku, kas būtu ievietojams ledusskapī.

Visas sastāvdaļas iesver katliņā ar biezu pamatni un, nepārtraucot maisīšanu, uzkarsē līdz 124 °C. Nedaudz atdzesē un tad ar karoti izlej uz cepampapīra. Katrā karotes porcijā iespiež pa saldējuma kociņam vai iesmiņam. Atdzesē ledusskapī. 

Piena šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Katru karameli apmērcē izkausētajā šokolādē un liek atpakaļ ledusskapī. Kad šokolāde sastingusi, dekorē, pārlejot ar izkausētu tumšo šokolādi.

Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.