Sniegavīriņi

12 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olu dzeltenumi
600 ml miltu
120 g sviesta vai margarīna
125 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura

Dekorēšanai
2 olu baltumi
300 ml Dansukker pūdercukura
Oranža pārtikas krāsviela
75 g tumšās šokolādes
12 šokolādes trifeles

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas sastrādā mīklā. Uz miltiem pārkaisīta galda mīklsu izrullē 3 cm plānu. Ar piparkūku formiņām vai stikla glāzi izspiež apaļus cepumiņus. Izkārto uz cepampapīra.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes un tad atdzesē uz paplātes.

Olu baltumus uzputo stingrās putās, pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz izviedojas vijīga glazūra. Vienu ēdamkaroti no glazūras atdala atsevišķā trauciņā un iekrāso oranžu.

Cepumus pārklāj ar balto glazūru. Šokolādes trifeles sadala uz pusēm, un katru pusi novieto vienā cepuma pusē. Ar oranžo glazūru caur dekorēšanas tūtu izveido „sniegavīra degunu”.

Šokolādi sadrupina, ieber dekorēšanas tūtā, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē un veido „acis”, „muti” un pārējās detaļas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.