Sastāvdaļas
5 olu dzeltenumi
600 ml miltu
120 g sviesta vai margarīna
125 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
Dekorēšanai
2 olu baltumi
300 ml Dansukker pūdercukura
Oranža pārtikas krāsviela
75 g tumšās šokolādes
12 šokolādes trifeles
Instrukcijas
Visas sastāvdaļas sastrādā mīklā. Uz miltiem pārkaisīta galda mīklsu izrullē 3 cm plānu. Ar piparkūku formiņām vai stikla glāzi izspiež apaļus cepumiņus. Izkārto uz cepampapīra.
Cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes un tad atdzesē uz paplātes.
Olu baltumus uzputo stingrās putās, pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz izviedojas vijīga glazūra. Vienu ēdamkaroti no glazūras atdala atsevišķā trauciņā un iekrāso oranžu.
Cepumus pārklāj ar balto glazūru. Šokolādes trifeles sadala uz pusēm, un katru pusi novieto vienā cepuma pusē. Ar oranžo glazūru caur dekorēšanas tūtu izveido „sniegavīra degunu”.
Šokolādi sadrupina, ieber dekorēšanas tūtā, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē un veido „acis”, „muti” un pārējās detaļas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.