Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē - Receptes

Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

4 porcijas
Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
30 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 l ūdens
25 g Dansukker baltā smalkā cukura
Šķipsniņa sāls

Vaniļas krēmam
4 olu dzeltenumi
500 ml piena
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
1,5 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pralinē
50 g mandeļu pārslu
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.

Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.

Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.

Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.

Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar sīrupu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;