Sastāvdaļas
4 olu baltumi
30 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 l ūdens
25 g Dansukker baltā smalkā cukura
Šķipsniņa sāls
Vaniļas krēmam
4 olu dzeltenumi
500 ml piena
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
1,5 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Pralinē
50 g mandeļu pārslu
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
Instrukcijas
Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.
Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.
Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.
Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.
Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar sīrupu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.