Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
30 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 l ūdens
25 g Dansukker baltā smalkā cukura
Šķipsniņa sāls

Vaniļas krēmam
4 olu dzeltenumi
500 ml piena
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
1,5 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pralinē
50 g mandeļu pārslu
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Instrukcijas

Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.

Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.

Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.

Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.

Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar sīrupu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.