Smiltsērkšķu un riekstu bezē cepumiņi

6 porcijas 1,5-2 stundas
Smiltsērkšķu un riekstu bezē cepumiņi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatnei

    • 130 g lazdu riekstu
    • 130 g mandeļu
    • 6 olu baltumi
    • 260 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 1ēdamkar. mandeļu miltu

    Smiltsērkšķu musam

    • 150 ml smiltsērkšķu sīrupa
    • 6 želatīna plāksnītes
    • 3 ēdamkar. ūdens
    • 130 g Dansukker cukurniedru cukura
    • 3 olu baltumi
    • 300 ml saldā krējuma

    Dekorēšanai

    • Smiltsērkšķi

    Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

    Sadrupina lazdu riekstus un mandeles.

    Pievieno vienu olas baltumu un pusi no cukura.

    Atlikušos olas baltumus saputo biezās putās. Samazina putošanas ātrumu un pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Tad iemaisa arī mandeļu miltus.

    Maisījumu izklāj uz cepampapīra apmēram 30x40 cm izmērā.

    Cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes. Gatavam viegli jāatdalās no papīra. Atdzesē.

    Pagatavo musu. Smiltsērkšķus atkausē, sablendē un izberž caur sietu.

    Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī. Cukurniedru cukuru ar ūdeni uzvāra. Saputo olu baltumus. Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 121°C, to tievā strūkliņā, nepārtraukti putojot, ielej olu baltumos. Turpina putot, līdz masa atdzisusi.

    Saldo krējumu saputo. Smiltsērkšķu sulu uzsilda līdz 40°C. Izspiež ūdeni no želatīna plāksnītēm un iemaisa tās siltajā sulā, līdz želatīns izšķīdis. Uzmanīgi iemaisa musa masu un pēc tam arī putukrējumu. Mūsu pilda dekorēšanas tūtā un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

    No cepumu pamatnes izgriež 20 aplīšus 7 cm diametrā. Ar dekorēšanas tūtas palīdzību uz aplīša izspiež mūsu, pārklāj ar otru aplīti, vēlreiz musu un tad trešo aplīti. Dekorē ar smiltsērkšķiem un drupinātiem riekstiem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker