Sastāvdaļas
Smiltsērkšķu cremeux
100 g smiltsērkšķu sulas
50 g apelsīnu sulas
30 g olu dzeltenumu
55 g olu
40 g Dansukker Jelgavas cukura
3 g želatīna
60 g sviesta
Baltās šokolādes musam
170 g piena
350 g putukrējuma (viegli uzputots)
30 g laima sulas
14 g želatīna
330 g baltās šokolādes
Meduskūkas biskvītam
70 g Dansukker Jelgavas cukura
70 g sviesta
2 ēdamkarotes medus
1 ola
170 g miltu
⅓ tējkarotes cepamās sodas
šķipsniņa sāls
Mirror glazūrai
150 g Dansukker Jelgavas cukura
175 g baltās šokolādes
80 g iebiezinātā piena ar cukuru
90 ml ūdens
4 g želatīna
krāsviela pēc izvēles
Instrukcijas
Smiltsērkšķu cremeux
Katliņā karsē smiltsērkšķu un apelsīnu sulu ar cukuru. Citā bļodiņā sajauc olas un olu dzeltenumus.
Karsto smiltsērkšķu masu plānā strūklā lej olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.
Masu lej atpakaļ katliņā un karsē aptuveni 4 minūtes uz vidēji mazas uguns, bez apstājas maisot.
Kad masa sabiezējusi, pievieno uzbriedinātu želatīnu un sviestu, visu sablendē līdz viendabīgi krēmīgai masai.
Gatavo masu nedaudz atdzesē, ielej bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz krēms kļuvis stingrs. Īsi pirms kūkas likšanas kopā masu atkal sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.
Baltās šokolādes musam
Uzkarsē saldo krējumu, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri šokolādei. Atstāj uz 10 minūtēm, tad samaisa.
Uzputo saldo krējumu, līdz iegūts viegls gaisīgums, iecilā šokolādes masā. Svarīgi ir izmantot musu uzreiz.
Meduskūkas biskvītam
Pagatavo meduskūkas biskvītu. Dziļā katliņā samaisa kopā medu, cukuru, sāli un sviestu, liek uz vidējas uguns, karsē, līdz cukurs izkusis.
Temperatūru mazliet samazina, pievieno sodu, nepārtraukti maisa, līdz masa dubultosies.
Kad masa kļuvusi zeltaini brūna, to noņem no uguns un ļauj mazliet padzist.
Atsevišķā bļodā iesit olu un kārtīgi samaisa, olu masu plānā strūklā pievieno karstajai masai, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Svarīgi, lai masa nav pārāk karsta, lai ola nekļūtu par omleti.
Kad ola ir iemaisīta sviesta un cukura masā, to atliek atpakaļ uz vidēji zemas uguns, ļauj mazliet pakarsēties.
Noņem no uguns un iesijā miltus. Masu kārtīgi samaisa, ar rokām izveido apaļu mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ļauj vismaz 1 stundu mīklai atpūsties.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Mīklu izrullē starp diviem cepamajiem papīriem, izveido apļa formu un cep 7 minūtes, līdz biskvīts kļuvis zeltaini brūns.
Mirror glazūrai
Katliņā karsē ūdeni, iebiezināto pienu un cukuru aptuveni 2 minūtes, līdz cukurs ir izkusis.
Pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Atsevišķā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi.
Kad šokolāde ir pilnībā izkususi, to pievieno karstajai iebiezinātā piena masai, visu sablendē.
Masu sadala divās daļās un pievieno ēdiena krāsvielu pēc patikas.
Kūkas salikšana
Pagatavoto šokolādes musu lej silikona formā (20 cm diametra) apmēram līdz pusei, formu pasit pa galda virsmu, lai tiktu izsisti liekie burbuļi. Ar karotes palīdzību musu izlīdzina uz formas malām, lai izveidotos krāteris.
Krāterī pilda smiltsērkšķa cremeux, tam pāri uzklāj plānu kārtu ar musu un pa virsu uzliek meduskūkas biskvītu. Formu liek uz nakti saldētavā.
Nākamajā dienā pagatavo mirror glazūru. Tad izņem kūku no silikona formas, novieto uz restītēm un mirror glazūru pārlej tai pāri.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.