Sastāvdaļas
Smiltsērkšķu cremeux
100 g smiltsērkšķu sulas
50 g apelsīnu sulas
30 g olu dzeltenumu
55 g olu
40 g Dansukker Jelgavas cukura
3 g želatīna
60 g sviesta
Baltās šokolādes musam
170 g piena
350 g putukrējuma (viegli uzputots)
30 g laima sulas
14 g želatīna
330 g baltās šokolādes
Meduskūkas biskvītam
70 g Dansukker Jelgavas cukura
70 g sviesta
2 ēdamkarotes medus
1 ola
170 g miltu
⅓ tējkarotes cepamās sodas
šķipsniņa sāls
Mirror glazūrai
150 g Dansukker Jelgavas cukura
175 g baltās šokolādes
80 g iebiezinātā piena ar cukuru
90 ml ūdens
4 g želatīna
krāsviela pēc izvēles
Instrukcijas
Smiltsērkšķu cremeux
Katliņā karsē smiltsērkšķu un apelsīnu sulu ar cukuru. Citā bļodiņā sajauc olas un olu dzeltenumus.
Karsto smiltsērkšķu masu plānā strūklā lej olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.
Masu lej atpakaļ katliņā un karsē aptuveni 4 minūtes uz vidēji mazas uguns, bez apstājas maisot.
Kad masa sabiezējusi, pievieno uzbriedinātu želatīnu un sviestu, visu sablendē līdz viendabīgi krēmīgai masai.
Gatavo masu nedaudz atdzesē, ielej bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz krēms kļuvis stingrs. Īsi pirms kūkas likšanas kopā masu atkal sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.
Baltās šokolādes musam
Uzkarsē saldo krējumu, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri šokolādei. Atstāj uz 10 minūtēm, tad samaisa.
Uzputo saldo krējumu, līdz iegūts viegls gaisīgums, iecilā šokolādes masā. Svarīgi ir izmantot musu uzreiz.
Meduskūkas biskvītam
Pagatavo meduskūkas biskvītu. Dziļā katliņā samaisa kopā medu, cukuru, sāli un sviestu, liek uz vidējas uguns, karsē, līdz cukurs izkusis.
Temperatūru mazliet samazina, pievieno sodu, nepārtraukti maisa, līdz masa dubultosies.
Kad masa kļuvusi zeltaini brūna, to noņem no uguns un ļauj mazliet padzist.
Atsevišķā bļodā iesit olu un kārtīgi samaisa, olu masu plānā strūklā pievieno karstajai masai, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Svarīgi, lai masa nav pārāk karsta, lai ola nekļūtu par omleti.
Kad ola ir iemaisīta sviesta un cukura masā, to atliek atpakaļ uz vidēji zemas uguns, ļauj mazliet pakarsēties.
Noņem no uguns un iesijā miltus. Masu kārtīgi samaisa, ar rokām izveido apaļu mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ļauj vismaz 1 stundu mīklai atpūsties.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Mīklu izrullē starp diviem cepamajiem papīriem, izveido apļa formu un cep 7 minūtes, līdz biskvīts kļuvis zeltaini brūns.
Mirror glazūrai
Katliņā karsē ūdeni, iebiezināto pienu un cukuru aptuveni 2 minūtes, līdz cukurs ir izkusis.
Pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Atsevišķā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi.
Kad šokolāde ir pilnībā izkususi, to pievieno karstajai iebiezinātā piena masai, visu sablendē.
Masu sadala divās daļās un pievieno ēdiena krāsvielu pēc patikas.
Kūkas salikšana
Pagatavoto šokolādes musu lej silikona formā (20 cm diametra) apmēram līdz pusei, formu pasit pa galda virsmu, lai tiktu izsisti liekie burbuļi. Ar karotes palīdzību musu izlīdzina uz formas malām, lai izveidotos krāteris.
Krāterī pilda smiltsērkšķa cremeux, tam pāri uzklāj plānu kārtu ar musu un pa virsu uzliek meduskūkas biskvītu. Formu liek uz nakti saldētavā.
Nākamajā dienā pagatavo mirror glazūru. Tad izņem kūku no silikona formas, novieto uz restītēm un mirror glazūru pārlej tai pāri.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.