Smilšu mīklas groziņi ar upeņu pildījumu Sablé Breton

14 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
4 olu dzeltenumi
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
225 g kviešu miltu
15 g cepampulvera
210 g sviesta istabas temperatūrā
Liela šķipsna jūras sāls

Upeņu pildījums
125 g upeņu
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura

Instrukcijas

Olu dzeltenumus un cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepamo pulveri iesijā bļodā un ar roku iemīca olu putas, līdz izveidojas drupana mīkla. Rīvējot pievieno un iemīca sviestu un, visbeidzot, arī sāli. Mīklu sadala 14 vienādās daļās. Katru gabaliņu izveltnē bumbiņā un novieto saldētavā. Atdzisušas bumbiņas ievieto ietaukotās kēksiņu formās un cep cepeškrāsns vidējā daļā 160 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Cepoties mīkla mazliet saplaks. Pēc cepšanas cepumos izveido iedobi apmēram viena centimetra diametrā.
Upeņu pildījums. Upenes kopā ar cukuru mērenā temperatūrā apvāra apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Upenēs ir daudz pektīna, tāpēc pildījums pilnībā sabiezēs atdziestot. Gatavu masu pilda cepumu iedobēs un pasniedz siltus kā uzkodu vai kā desertu ar vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.