Smilšu mīklas groziņi ar upeņu pildījumu Sablé Breton - Receptes

Smilšu mīklas groziņi ar upeņu pildījumu Sablé Breton

14 gab. 1 stunda
Smilšu mīklas groziņi ar upeņu pildījumu Sablé Breton
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Mīkla

    • 4 olu dzeltenumi
    • 170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
    • 225 g kviešu miltu
    • 15 g cepampulvera
    • 210 g sviesta istabas temperatūrā
    • Liela šķipsna jūras sāls

    Upeņu pildījums

    • 125 g upeņu
    • 85 g Dansukker ekoloģiskā cukura

    Olu dzeltenumus un cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepamo pulveri iesijā bļodā un ar roku iemīca olu putas, līdz izveidojas drupana mīkla. Rīvējot pievieno un iemīca sviestu un, visbeidzot, arī sāli. Mīklu sadala 14 vienādās daļās. Katru gabaliņu izveltnē bumbiņā un novieto saldētavā. Atdzisušas bumbiņas ievieto ietaukotās kēksiņu formās un cep cepeškrāsns vidējā daļā 160 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Cepoties mīkla mazliet saplaks. Pēc cepšanas cepumos izveido iedobi apmēram viena centimetra diametrā.
    Upeņu pildījums. Upenes kopā ar cukuru mērenā temperatūrā apvāra apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Upenēs ir daudz pektīna, tāpēc pildījums pilnībā sabiezēs atdziestot. Gatavu masu pilda cepumu iedobēs un pasniedz siltus kā uzkodu vai kā desertu ar vaniļas saldējumu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;