Smilšu mīklas groziņi ar upeņu pildījumu Sablé Breton

14 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
4 olu dzeltenumi
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
225 g kviešu miltu
15 g cepampulvera
210 g sviesta istabas temperatūrā
Liela šķipsna jūras sāls

Upeņu pildījums
125 g upeņu
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura

Instrukcijas

Olu dzeltenumus un cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepamo pulveri iesijā bļodā un ar roku iemīca olu putas, līdz izveidojas drupana mīkla. Rīvējot pievieno un iemīca sviestu un, visbeidzot, arī sāli. Mīklu sadala 14 vienādās daļās. Katru gabaliņu izveltnē bumbiņā un novieto saldētavā. Atdzisušas bumbiņas ievieto ietaukotās kēksiņu formās un cep cepeškrāsns vidējā daļā 160 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Cepoties mīkla mazliet saplaks. Pēc cepšanas cepumos izveido iedobi apmēram viena centimetra diametrā.
Upeņu pildījums. Upenes kopā ar cukuru mērenā temperatūrā apvāra apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Upenēs ir daudz pektīna, tāpēc pildījums pilnībā sabiezēs atdziestot. Gatavu masu pilda cepumu iedobēs un pasniedz siltus kā uzkodu vai kā desertu ar vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.