Sastāvdaļas
Mīklai
300 g rudzu miltu
25 g kviešu miltu
30 g sviesta
100 ml ūdens
Kartupeļu pildījumam
500 g kartupeļu
80 g sviesta
50 g skābā krējuma
1 šķipsniņa sāls
1 tējkarote ķimeņu
1 liela vai 2 nelielas olas
Burkānu pildījumam
1 kg burkānu
100 g Dansukker baltā cukura
20 g mannas putraimu vai 100 g gatavas manna biezputras
1 liela vai 2 nelielas olas
200 g skābā krējuma
Glazūrai
100 g skābā krējuma
1 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarotes malta kanēļa
Ķimenes pārkaisīšanai
Instrukcijas
Abus miltu veidus bļoda samaisa un ar rokām iedrupina aukstu sviestu. Saberzē drumstalās. Pievieno aukstu ūdeni. Visu sastrādā, saveļ bumbā un novieto vēsumā.
Kartupeļus nomizo, novāra sālsūdenī un ūdeni nokāš. Pievieno sviestu un krējumu un ar dakšiņu samīca putriņā. Pievieno sāli, ķimenes, olu. Visu kārtīgi samaisa un novieto vēsumā.
Burkānus nomizo, izvāra sālsūdenī un ūdeni nokāš. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno cukuru, olu, skābo krējumu un mannas putraimus. Visu izmaisa un novieto vēsumā.
Mīklu sadala palielas olas izmēra gabalos, saveļ bumbiņas un uz iemiltotas galda virsmas veido raušu pamatnes – bumbiņu izveltnē vai saplacina un rauša malas ar pirkstiem uzloka uz augšu, veidojot “žodziņu”. Rauša diametram jābūt apmēram 8-14 diametrā, bet “žodziņa augstumam” – 1,5-2,5 cm.
Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 220 °C.
Sklandraušu pamatnes kārto uz cepampannas un piepilda ar pildījumu – vispirms kartupeļu un tad – burkānu. Burkānu pildījumam būtu jābūt apmēram divas reizes vairāk, nekā kartupeļu. Cep krāsnī 20-30 minūtes, līdz rauši apžuvuši. Gatavus izņem no krāsns un vēl kūpošiem pārsmērē krējuma-kanēļa maisījumu un pārkaisa ar ķimenēm. Līdz pasniegšanai ļauj nedaudz “atpūsties” un pilnībā atdzist.
Sklandraušu gatavošanas gaitu vari noskatīties arī mūsu Youtube kanālā
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?