Sastāvdaļas
Mīklai
300 g rudzu miltu
25 g kviešu miltu
30 g sviesta
100 ml ūdens
Kartupeļu pildījumam
500 g kartupeļu
80 g sviesta
50 g skābā krējuma
1 šķipsniņa sāls
1 tējkarote ķimeņu
1 liela vai 2 nelielas olas
Burkānu pildījumam
1 kg burkānu
100 g Dansukker baltā cukura
20 g mannas putraimu vai 100 g gatavas manna biezputras
1 liela vai 2 nelielas olas
200 g skābā krējuma
Glazūrai
100 g skābā krējuma
1 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarotes malta kanēļa
Ķimenes pārkaisīšanai
Instrukcijas
Abus miltu veidus bļoda samaisa un ar rokām iedrupina aukstu sviestu. Saberzē drumstalās. Pievieno aukstu ūdeni. Visu sastrādā, saveļ bumbā un novieto vēsumā.
Kartupeļus nomizo, novāra sālsūdenī un ūdeni nokāš. Pievieno sviestu un krējumu un ar dakšiņu samīca putriņā. Pievieno sāli, ķimenes, olu. Visu kārtīgi samaisa un novieto vēsumā.
Burkānus nomizo, izvāra sālsūdenī un ūdeni nokāš. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno cukuru, olu, skābo krējumu un mannas putraimus. Visu izmaisa un novieto vēsumā.
Mīklu sadala palielas olas izmēra gabalos, saveļ bumbiņas un uz iemiltotas galda virsmas veido raušu pamatnes – bumbiņu izveltnē vai saplacina un rauša malas ar pirkstiem uzloka uz augšu, veidojot “žodziņu”. Rauša diametram jābūt apmēram 8-14 diametrā, bet “žodziņa augstumam” – 1,5-2,5 cm.
Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 220 °C.
Sklandraušu pamatnes kārto uz cepampannas un piepilda ar pildījumu – vispirms kartupeļu un tad – burkānu. Burkānu pildījumam būtu jābūt apmēram divas reizes vairāk, nekā kartupeļu. Cep krāsnī 20-30 minūtes, līdz rauši apžuvuši. Gatavus izņem no krāsns un vēl kūpošiem pārsmērē krējuma-kanēļa maisījumu un pārkaisa ar ķimenēm. Līdz pasniegšanai ļauj nedaudz “atpūsties” un pilnībā atdzist.
Sklandraušu gatavošanas gaitu vari noskatīties arī mūsu Youtube kanālā
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.