Sastāvdaļas
150 g sviesta
180 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ½ tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Pildījumam
600 – 800 g augļu vai ogu
50 – 75 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 – 2 ēd. kar. kartupeļu cietes
Instrukcijas
Uz lēnas uguns izkausē sviestu, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sajauc atlikušās sastāvdaļas, pievieno sviestu un samaisa vienmērīgā masā. Masu pāris stundas atdzesē ledusskapī. Augļus vai ogas izkārto ietaukotā pīrāgu pannā. Pārkaisa ar kartupeļu cieti un mīklas drupatām. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 30 minūtes.
Variācijas
Mīklai var pievienot 2 g malta kardamona.
100 g kviešu miltus var aizvietot ar 100 g auzu pārslām.
Ja izmanto ābolus, lielisku garšas papildinājumu dos Dansukker Farīna cukurs. Ja to izvēlas, ½ no dotā cukura daudzuma jāaizvieto ar Dansukker Farīna cukuru. Ābolu šķēlītes, pirms izkārtot pannā, var apkaisīt ar kanēli.
Sasmalcinātas mandeles garšo lieliski, ja pīrāgam pievieno plūmes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.