Skandināvu augļu drupatu pīrāgs

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta
180 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ½ tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pildījumam
600 – 800 g augļu vai ogu
50 – 75 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 – 2 ēd. kar. kartupeļu cietes

Instrukcijas

Uz lēnas uguns izkausē sviestu, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sajauc atlikušās sastāvdaļas, pievieno sviestu un samaisa vienmērīgā masā. Masu pāris stundas atdzesē ledusskapī. Augļus vai ogas izkārto ietaukotā pīrāgu pannā. Pārkaisa ar kartupeļu cieti un mīklas drupatām. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 30 minūtes.

Variācijas
Mīklai var pievienot 2 g malta kardamona.
100 g kviešu miltus var aizvietot ar 100 g auzu pārslām.
Ja izmanto ābolus, lielisku garšas papildinājumu dos Dansukker Farīna cukurs. Ja to izvēlas, ½ no dotā cukura daudzuma jāaizvieto ar Dansukker Farīna cukuru. Ābolu šķēlītes, pirms izkārtot pannā, var apkaisīt ar kanēli.
Sasmalcinātas mandeles garšo lieliski, ja pīrāgam pievieno plūmes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.