Skandināvu augļu drupatu pīrāgs

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta
180 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ½ tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pildījumam
600 – 800 g augļu vai ogu
50 – 75 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 – 2 ēd. kar. kartupeļu cietes

Instrukcijas

Uz lēnas uguns izkausē sviestu, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sajauc atlikušās sastāvdaļas, pievieno sviestu un samaisa vienmērīgā masā. Masu pāris stundas atdzesē ledusskapī. Augļus vai ogas izkārto ietaukotā pīrāgu pannā. Pārkaisa ar kartupeļu cieti un mīklas drupatām. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 30 minūtes.

Variācijas
Mīklai var pievienot 2 g malta kardamona.
100 g kviešu miltus var aizvietot ar 100 g auzu pārslām.
Ja izmanto ābolus, lielisku garšas papildinājumu dos Dansukker Farīna cukurs. Ja to izvēlas, ½ no dotā cukura daudzuma jāaizvieto ar Dansukker Farīna cukuru. Ābolu šķēlītes, pirms izkārtot pannā, var apkaisīt ar kanēli.
Sasmalcinātas mandeles garšo lieliski, ja pīrāgam pievieno plūmes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.