Sastāvdaļas
200 g saldētu aveņu
10 plāksnītes želatīna
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējk. citronskābes
Dekorēšanai
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējk. citronskābes (vai 2 g)
1 citrona rīvēta miziņa
Instrukcijas
Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa.
Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.
Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, Zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5-6 minūtes.
Želatīna, plāksnītes izspiež, nolejot lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.
Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.