Skābenās aveņu sloksnītes

Aptuveni 15 gab.
Skābenās aveņu sloksnītes
Vērtējums: (1 gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g saldētu aveņu
  • 10 plāksnītes želatīna
  • 135 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 1/2 tējk. citronskābes

Dekorēšanai

  • 135 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1/2 tējk. citronskābes (vai 2 g)
  • 1 citrona rīvēta miziņa

Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa.
Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.
Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, Zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5-6 minūtes.
Želatīna, plāksnītes izspiež, nolejot lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.
Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

Šo recepti sastādīja

Dansukker