Sirsniņcepumi
Mīlestības svētki ir katru reizi, kad cep šos sirsnīgos cepumus. Turklāt, ja palīgos nāk mazie mājinieki ar saviem mazajiem pirkstiņiem, kas čakli veido cepumu “sirsniņas”, tad mīlestības garša ir arī pašam gatavošanas procesam. Jūsu mīļākais ievārījums būs šīs vienkāršās, bet tik sirsnīgās receptes pašā viducī!
Sastāvdaļas
220 g sviesta
120 g Dansukker pūdercukura
2 olas
1 tējkar. vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
300 g kviešu miltu
0,5 tējkar. cepamā pulvera
100 g mājas ievārījuma
Instrukcijas
Sviestu griež gabaliņos, saberž vai sarīvē uz rīves. Pievieno pūdercukuru un saputo viendabībā masā. Pievieno olas, sāli un vaniļas cukuru un turpina putošanu. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā. No mīklas veido valrieksta izmēra bumbiņas un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Jāņem vērā, ka cepot cepumi mazliet izplūdīs, tāpēc bumbiņas jāizkārto vismaz 3-4 cm attālumā vienu no otras. Bumbiņas viegli pieplacina un tad katrā izveido iedobīti. To dara, izmantojot pirkstu vai tējkarotes galu. Sirdsveida iedobīte veidosies, iespiežot divas iegarenas iedobītes ieslīpi vienu pret otru. Tad iedobītes piepilda ar ievārījumu.
Cepumus cep krāsns vidējā daļā, ventilatora režīmā 175-180 °C teperatūrā 7-10 minūtes, līdz cepumi ieguvuši zeltainu nokrāsu.
Receptes autore: Ilze Prūse
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.