Sirsniņcepumi
Mīlestības svētki ir katru reizi, kad cep šos sirsnīgos cepumus. Turklāt, ja palīgos nāk mazie mājinieki ar saviem mazajiem pirkstiņiem, kas čakli veido cepumu “sirsniņas”, tad mīlestības garša ir arī pašam gatavošanas procesam. Jūsu mīļākais ievārījums būs šīs vienkāršās, bet tik sirsnīgās receptes pašā viducī!
Sastāvdaļas
220 g sviesta
120 g Dansukker pūdercukura
2 olas
1 tējkar. vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
300 g kviešu miltu
0,5 tējkar. cepamā pulvera
100 g mājas ievārījuma
Instrukcijas
Sviestu griež gabaliņos, saberž vai sarīvē uz rīves. Pievieno pūdercukuru un saputo viendabībā masā. Pievieno olas, sāli un vaniļas cukuru un turpina putošanu. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā. No mīklas veido valrieksta izmēra bumbiņas un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Jāņem vērā, ka cepot cepumi mazliet izplūdīs, tāpēc bumbiņas jāizkārto vismaz 3-4 cm attālumā vienu no otras. Bumbiņas viegli pieplacina un tad katrā izveido iedobīti. To dara, izmantojot pirkstu vai tējkarotes galu. Sirdsveida iedobīte veidosies, iespiežot divas iegarenas iedobītes ieslīpi vienu pret otru. Tad iedobītes piepilda ar ievārījumu.
Cepumus cep krāsns vidējā daļā, ventilatora režīmā 175-180 °C teperatūrā 7-10 minūtes, līdz cepumi ieguvuši zeltainu nokrāsu.
Receptes autore: Ilze Prūse
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.