Sirsniņcepumi
Mīlestības svētki ir katru reizi, kad cep šos sirsnīgos cepumus. Turklāt, ja palīgos nāk mazie mājinieki ar saviem mazajiem pirkstiņiem, kas čakli veido cepumu “sirsniņas”, tad mīlestības garša ir arī pašam gatavošanas procesam. Jūsu mīļākais ievārījums būs šīs vienkāršās, bet tik sirsnīgās receptes pašā viducī!
Sastāvdaļas
220 g sviesta
120 g Dansukker pūdercukura
2 olas
1 tējkar. vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
300 g kviešu miltu
0,5 tējkar. cepamā pulvera
100 g mājas ievārījuma
Instrukcijas
Sviestu griež gabaliņos, saberž vai sarīvē uz rīves. Pievieno pūdercukuru un saputo viendabībā masā. Pievieno olas, sāli un vaniļas cukuru un turpina putošanu. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā. No mīklas veido valrieksta izmēra bumbiņas un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Jāņem vērā, ka cepot cepumi mazliet izplūdīs, tāpēc bumbiņas jāizkārto vismaz 3-4 cm attālumā vienu no otras. Bumbiņas viegli pieplacina un tad katrā izveido iedobīti. To dara, izmantojot pirkstu vai tējkarotes galu. Sirdsveida iedobīte veidosies, iespiežot divas iegarenas iedobītes ieslīpi vienu pret otru. Tad iedobītes piepilda ar ievārījumu.
Cepumus cep krāsns vidējā daļā, ventilatora režīmā 175-180 °C teperatūrā 7-10 minūtes, līdz cepumi ieguvuši zeltainu nokrāsu.
Receptes autore: Ilze Prūs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?