Siera kūka ar ogām

8-10 porcijas

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

15 gab. vidēji saldu cepumu
75 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 ml biezpiena
200 ml skāba krējuma 30%
100 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Garnējumam
250 g svaigu vai saldētu ogu, piemēram, avenes
400 ml ogu sulas bez cukura, vislabāk – no tādām pašām ogām, kādas izvēlētas izmanot
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Instrukcijas

Cepumus sadrupina. Izkausē sviestu / margarīnu, pārlej cepumu drupatām un kārtīgi samaisa. Masu izklāj kūkas veidnē ar malām. 100 ml skābā krējuma iemaisa želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pievieno atlikušo krējumu un caur sietu izberztu biezpienu. Kārtīgi izmaisa. Masu klāj veidnē virs cepumiem. Atdzesē. Kūku dekorē ar ogām. Lielas ogas, piemēram, zemenes, jāsagriež mazākos gabaliņos. Ogu sulu un želejas cukuru sajauc un vāra 30 sekundes. Noņem no plīts un ļauj atdzist. Noklāj ogas ar želeju. Līdz pasniegšanai kūku atdzesē ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.