Sarkano biešu kūka

Neparasta, grezna kūka ar pikantu pildījumu - koša un bagātīga. Piemērota īpašiem svētkiem un svarīgiem notikumiem.

10 gabaliņi

PT1H

1 stunda 15 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei
3 olas
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā muscovado cukura
225 ml rapšu eļļas
180 g kviešu miltu
50 g kokosriekstu skaidiņu
10 g cepamā pulvera
5 g malta kanēļa
5 g malta kardamona
3 g sāls
270 g rīvētu sarkano biešu

Pildījumam
200 g sviesta istabas temperatūrā
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
300 g krēmsiera
1 laima miziņa
10 ml svaigi spiestas laima sulas

Dekorēšanai
Dārza mellenes
1 laima miziņa
Ēdamie ziedi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri, kanēli, kardamonu un sāli. Iecilā olu putās. 

Galda bietes noskalo, nomizo un sarīvē smalkās skaidiņās. Iemaisa mīklā. 

Ieeļļo 20 cm kūkas formu. Lej mīklu formā un cep krāsns vidējā daļā 45-50 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj nedaudz atdzist, tad izgāž uz restītes, pārklāj ar virtuves dvieli un atdzesē pilnībā. 

Pagatavo pildījumu. Sviestu kuļ pāris minūtes. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, pēc tam arī krēmsieru, un sakuļ visu kārtīgi. Beigās pievieno laima sulu un miziņu.

Masu lej dekorēšanas tūtiņā vai dozatorā ar apaļu uzgali. Kūkas biskvītu ar garu nazi pārgriež horizontāli. Vienu pamatnes daļu iekārto uz kūkas stenda. Caur dozatoru izspiež pildījumu, veidojot “virpuļus”. Pildījuma iedobēs ieber svaigas ogas.

Virsū kārto otru kūkas biskvīta daļu. To pārklāj ar pildījuma daļu līdzīgi, kā pamatni. Ar karoti vai silikona lāpstiņu nedaudz pielīdzina. Dekorē ar mellenēm un ēdamiem ziediem, pārkaisa ar rīvētu laima miziņu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.