Sarkano biešu kūka

Neparasta, grezna kūka ar pikantu pildījumu - koša un bagātīga. Piemērota īpašiem svētkiem un svarīgiem notikumiem.

10 gabaliņi

PT1H

1 stunda 15 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei
3 olas
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā muscovado cukura
225 ml rapšu eļļas
180 g kviešu miltu
50 g kokosriekstu skaidiņu
10 g cepamā pulvera
5 g malta kanēļa
5 g malta kardamona
3 g sāls
270 g rīvētu sarkano biešu

Pildījumam
200 g sviesta istabas temperatūrā
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
300 g krēmsiera
1 laima miziņa
10 ml svaigi spiestas laima sulas

Dekorēšanai
Dārza mellenes
1 laima miziņa
Ēdamie ziedi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri, kanēli, kardamonu un sāli. Iecilā olu putās. 

Galda bietes noskalo, nomizo un sarīvē smalkās skaidiņās. Iemaisa mīklā. 

Ieeļļo 20 cm kūkas formu. Lej mīklu formā un cep krāsns vidējā daļā 45-50 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj nedaudz atdzist, tad izgāž uz restītes, pārklāj ar virtuves dvieli un atdzesē pilnībā. 

Pagatavo pildījumu. Sviestu kuļ pāris minūtes. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, pēc tam arī krēmsieru, un sakuļ visu kārtīgi. Beigās pievieno laima sulu un miziņu.

Masu lej dekorēšanas tūtiņā vai dozatorā ar apaļu uzgali. Kūkas biskvītu ar garu nazi pārgriež horizontāli. Vienu pamatnes daļu iekārto uz kūkas stenda. Caur dozatoru izspiež pildījumu, veidojot “virpuļus”. Pildījuma iedobēs ieber svaigas ogas.

Virsū kārto otru kūkas biskvīta daļu. To pārklāj ar pildījuma daļu līdzīgi, kā pamatni. Ar karoti vai silikona lāpstiņu nedaudz pielīdzina. Dekorē ar mellenēm un ēdamiem ziediem, pārkaisa ar rīvētu laima miziņu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.