Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g lobītu, sakapātu, samaltu mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olas
Musam
200 g tumšās šokolādes
300 g putukrējuma
2 olu dzeltenumi
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
Mērcei un rotājumam
½ litrs (250 g) aveņu
2-3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (mērcei)
Dansukker pūdercukurs - pārkaisīšanai
Instrukcijas
Ar putotāju traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem apkaisītā cepamformā ar noņemamām malām. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 25 minūtes.
Šokolādi salauž gabaliņos, liek traukā un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Saputo olu dzeltenumus ar nerafinēto cukuru. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai un pēc tam masu iemaisa putukrējumā.
Izņem kūku no formas un notīra formu. Pēc tam kūku liek atpakaļ formā. Pārlej musu pāri pamatnei un pārklāj ar foliju. Ievieto formu saldētavā uz vismaz 3 stundām.
Saspaida avenes un pievieno tām pūdercukuru. Kūku pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.