Saldētā šokolādes musa kūka

apm. 8 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g lobītu, sakapātu, samaltu mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olas

Musam
200 g tumšās šokolādes
300 g putukrējuma
2 olu dzeltenumi
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura

Mērcei un rotājumam
½ litrs (250 g) aveņu
2-3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (mērcei) 

Dansukker pūdercukurs - pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ar putotāju traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem apkaisītā cepamformā ar noņemamām malām. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 25 minūtes.

Šokolādi salauž gabaliņos, liek traukā un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Saputo olu dzeltenumus ar nerafinēto cukuru. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai un pēc tam masu iemaisa putukrējumā.

Izņem kūku no formas un notīra formu. Pēc tam kūku liek atpakaļ formā. Pārlej musu pāri pamatnei un pārklāj ar foliju. Ievieto formu saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Saspaida avenes un pievieno tām pūdercukuru. Kūku pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.