Saldētā kūka

1 kūka, 8-10 porcijas
Saldētā kūka
Vērtējums: (3gab.)

Sastāvdaļas

Pamatnei (3 pamatnes daļas)
225 g sviesta
360 g Dansukker cukurbiešu vai pūdercukura cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
5 olas
450 g miltu
2 ēdamk. kukurūzas miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
150 ml piena

Ievārījumam
500 g  aveņu vai melleņu pēc izvēles
180 g Dansukker želejas cukura Multi

Krēmsiera glazūra
100 g mīksta sviesta
300 g krēmsiera
360 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
3 tējk. garšvielu piparkūkām

Saldās lauskas dekorēšanai
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml ūdens
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
Zila pārtikas krāsviela

Pamatnei
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Ietauko 3 veidnes (16 – 20 cm diametrā). Bļodā sakuļ sviestu, cukuru un Dzidro sīrupu, līdz masa iegūst gaišu krēmveida konsistenci. Pa vienai pievieno olas, iesijā miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri, sāli un pielej pienu. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Mīklu sadala līdzīgi 3 cepamās formās. Cep 35-40 minūtes.

Ievārījumam
Želejas cukuru un ogas uzvāra un turpina vārīt 5-10 minūtes, līdz ogas izšķīdušas.

Krēmsiera glazūra
Visas sastāvdaļas samaisa vijīgā masā.

Saldās lauskas dekorēšanai
Cukuru, Dzidro sīrupu un ūdeni izmaisa un uzkarsē līdz 160°C. Pievieno zilo pārtikas krāsvielu. Masu izlej uz cepamā papīra un atdzesē. Atdzisušu salauž gabaliņos.

Kūkas veidošana
Ja kūkas pamatnes iznākušas par biezu, tās pārgriež gareniski uz pusēm. Pirmo kārtu pārsmērē ar ievārījumu, nenoklājot to līdz maliņām. Liek nākamo pamatni un arī pārklāj ar ievārījumu. Kūku noklāj ar krēmsiera glazūru. Dekorē ar zilajām lauskām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker