Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi

Saldējums ar neatvairāmu šokolādes un kraukšķīgu riekstu glazūru. Pagatavojiet savu saldējuma versiju ar zefīriem jeb maršmelloviem, šokolādi vai īrisu. Saldējuma receptē ļoti svarīga nozīme ir sīrupam. Tas ir invertēts (saharoze sadalot ieņēmusi šķidru formu), tāpēc vieglāk piesaista ūdeni un novērš ledus kristālu veidošanos saldējumā – saldējums ir mīksts un vijīgs.

12 gab.

1,5 stundas + 6 stundas saldētavā

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Saldējums
4 olu dzeltenumi
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Garšvielas
100 g tumšās šokolādes
5 g vaniļas cukura vai svaigas vaniļas

Pasniegšanai
Marshmellovi jeb zefīri, recepte te
400 g šokolādes (jebkuras)
8 ml eļļas
Sakapāti rieksti vai dekoratīvie cukura graudiņi
Papīra glāzītes un saldējuma kociņi

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu dzeltenumus, tievā, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot iemaisa karstajā piena maisījumā. Tas jādara patiešām lēnām un uzmanīgi, lai olu dzeltenumi sarecot neizveidotu kunkuļus. Ja tādi izveidojas, šķidrumu izkāš caur sietu.

Saldējuma masu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno izkausētu šokolādi, bet otrai – vaniļas cukuru vai svaigu vaniļu. Abas porcijas liek saldētavā uz 3-4 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Papīra glāzītes apakšā kārto zefīriņus, pilnībā noklājot tās pamatni. Zefīrus pārklāj vispirms ar šokolādes saldējuma kārtu, bet pēc tam – ar vaniļas saldējumu. Vidū iesprauž saldējuma kociņu un liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2 stundām.

Izkausē tumšo šokolādi, pievieno eļļu un nedaudz atdzesē. Saldējumus izņem no saldētavas un izņem ārā no papīra glāzītēm. Turot aiz kociņa, saldējumus iemērc šokolādes glazūrā un tad pārkaisa ar izvēlētajiem kraukšķiem. Novieto atpakaļ saldētavā uz 30 minūtēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.