Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi
Saldējums ar neatvairāmu šokolādes un kraukšķīgu riekstu glazūru. Pagatavojiet savu saldējuma versiju ar zefīriem jeb maršmelloviem, šokolādi vai īrisu. Saldējuma receptē ļoti svarīga nozīme ir sīrupam. Tas ir invertēts (saharoze sadalot ieņēmusi šķidru formu), tāpēc vieglāk piesaista ūdeni un novērš ledus kristālu veidošanos saldējumā – saldējums ir mīksts un vijīgs.
Sastāvdaļas
Saldējums
4 olu dzeltenumi
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
Garšvielas
100 g tumšās šokolādes
5 g vaniļas cukura vai svaigas vaniļas
Pasniegšanai
Marshmellovi jeb zefīri, recepte te
400 g šokolādes (jebkuras)
8 ml eļļas
Sakapāti rieksti vai dekoratīvie cukura graudiņi
Papīra glāzītes un saldējuma kociņi
Instrukcijas
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu dzeltenumus, tievā, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot iemaisa karstajā piena maisījumā. Tas jādara patiešām lēnām un uzmanīgi, lai olu dzeltenumi sarecot neizveidotu kunkuļus. Ja tādi izveidojas, šķidrumu izkāš caur sietu.
Saldējuma masu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno izkausētu šokolādi, bet otrai – vaniļas cukuru vai svaigu vaniļu. Abas porcijas liek saldētavā uz 3-4 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Papīra glāzītes apakšā kārto zefīriņus, pilnībā noklājot tās pamatni. Zefīrus pārklāj vispirms ar šokolādes saldējuma kārtu, bet pēc tam – ar vaniļas saldējumu. Vidū iesprauž saldējuma kociņu un liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2 stundām.
Izkausē tumšo šokolādi, pievieno eļļu un nedaudz atdzesē. Saldējumus izņem no saldētavas un izņem ārā no papīra glāzītēm. Turot aiz kociņa, saldējumus iemērc šokolādes glazūrā un tad pārkaisa ar izvēlētajiem kraukšķiem. Novieto atpakaļ saldētavā uz 30 minūtēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.