Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi

Saldējums ar neatvairāmu šokolādes un kraukšķīgu riekstu glazūru. Pagatavojiet savu saldējuma versiju ar zefīriem jeb maršmelloviem, šokolādi vai īrisu. Saldējuma receptē ļoti svarīga nozīme ir sīrupam. Tas ir invertēts (saharoze sadalot ieņēmusi šķidru formu), tāpēc vieglāk piesaista ūdeni un novērš ledus kristālu veidošanos saldējumā – saldējums ir mīksts un vijīgs.

12 gab.

1,5 stundas + 6 stundas saldētavā

Atzīme (14 gab)

Sastāvdaļas

Saldējums
4 olu dzeltenumi
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Garšvielas
100 g tumšās šokolādes
5 g vaniļas cukura vai svaigas vaniļas

Pasniegšanai
Marshmellovi jeb zefīri, recepte te
400 g šokolādes (jebkuras)
8 ml eļļas
Sakapāti rieksti vai dekoratīvie cukura graudiņi
Papīra glāzītes un saldējuma kociņi

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu dzeltenumus, tievā, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot iemaisa karstajā piena maisījumā. Tas jādara patiešām lēnām un uzmanīgi, lai olu dzeltenumi sarecot neizveidotu kunkuļus. Ja tādi izveidojas, šķidrumu izkāš caur sietu.

Saldējuma masu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno izkausētu šokolādi, bet otrai – vaniļas cukuru vai svaigu vaniļu. Abas porcijas liek saldētavā uz 3-4 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Papīra glāzītes apakšā kārto zefīriņus, pilnībā noklājot tās pamatni. Zefīrus pārklāj vispirms ar šokolādes saldējuma kārtu, bet pēc tam – ar vaniļas saldējumu. Vidū iesprauž saldējuma kociņu un liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2 stundām.

Izkausē tumšo šokolādi, pievieno eļļu un nedaudz atdzesē. Saldējumus izņem no saldētavas un izņem ārā no papīra glāzītēm. Turot aiz kociņa, saldējumus iemērc šokolādes glazūrā un tad pārkaisa ar izvēlētajiem kraukšķiem. Novieto atpakaļ saldētavā uz 30 minūtēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.