Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi - Receptes

Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi

12 gab. 1,5 stundas + 6 stundas saldētavā
Saldējums ar neatvairāmu šokolādes un kraukšķīgu riekstu glazūru. Pagatavojiet savu saldējuma versiju ar zefīriem jeb maršmelloviem, šokolādi vai īrisu. Saldējuma receptē ļoti svarīga nozīme ir sīrupam. Tas ir invertēts (saharoze sadalot ieņēmusi šķidru formu), tāpēc vieglāk piesaista ūdeni un novērš ledus kristālu veidošanos saldējumā – saldējums ir mīksts un vijīgs.
Saldējums uz kociņa ar karameli un šokolādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Saldējums

    • 4 olu dzeltenumi
    • 95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 200 ml piena
    • 150 ml saldā krējuma
    • 140 g Dansukker Dzidrā sīrupa

    Garšvielas

    • 100 g tumšās šokolādes
    • 5 g vaniļas cukura vai svaigas vaniļas

    Pasniegšanai

    • Marshmellovi jeb zefīri, recepte te
    • 400 g šokolādes (jebkuras)
    • 8 ml eļļas
    • Sakapāti rieksti vai dekoratīvie cukura graudiņi
    • Papīra glāzītes un saldējuma kociņi

    Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu dzeltenumus, tievā, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot iemaisa karstajā piena maisījumā. Tas jādara patiešām lēnām un uzmanīgi, lai olu dzeltenumi sarecot neizveidotu kunkuļus. Ja tādi izveidojas, šķidrumu izkāš caur sietu.

    Saldējuma masu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno izkausētu šokolādi, bet otrai – vaniļas cukuru vai svaigu vaniļu. Abas porcijas liek saldētavā uz 3-4 stundām, ik pa laikam apmaisot.

    Papīra glāzītes apakšā kārto zefīriņus, pilnībā noklājot tās pamatni. Zefīrus pārklāj vispirms ar šokolādes saldējuma kārtu, bet pēc tam – ar vaniļas saldējumu. Vidū iesprauž saldējuma kociņu un liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2 stundām.

    Izkausē tumšo šokolādi, pievieno eļļu un nedaudz atdzesē. Saldējumus izņem no saldētavas un izņem ārā no papīra glāzītēm. Turot aiz kociņa, saldējumus iemērc šokolādes glazūrā un tad pārkaisa ar izvēlētajiem kraukšķiem. Novieto atpakaļ saldētavā uz 30 minūtēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;