Sastāvdaļas
Zemeņu ievārījums
200 g zemeņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
8 mīkstās vafeles
Parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
600 ml saldā krējuma
Dekors
tumšā vai piena šokolāde
Instrukcijas
Sākumā pagatavo zemeņu ievārījumu. Ogas nomazgā, pārlasa, noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala mazākos gabaliņos. Pārkaisa ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Sacep beļģu vafeles pēc pievienotās receptes vai arī izmanto jau gatavas, no veikala.
Pagatavo parfe. Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un dzidro sīrupu. Saldo krējumu saputo līdz stingrām galotnītēm. Putukrējumā iecilā saputotos olu dzeltenumus.
20x30 cm diametra cepamformas pamatni izklāj ar pārtikas plēvi, vai arī izmanto silikona formu. Pamatni izklāj ar beļģu vafelēm. Pāri klāj parfe kārtu. Ar lielu karoti virsmā veido nelīdzenus “viļņus”. Formu novieto saldētavā uz vienu stundu.
Zemeņu ievārījumu caur dekorēšanas tūtiņu vai, izmantojot divas karotes, izkārto pāri parfē klājumam kā atsevišķas saliņas. Novieto atkal saldētavā uz trīs stundām.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Izmantojot dekorēšanas tūtiņu vai tējkaroti, pārlej izkausēto šokolādi tievā strūkliņā pāri saldējumam. Novieto atkal saldētavā uz 30 minūtēm.
Saldējumu izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas, lai tas atlaidinātos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.