Saldējuma plate ar vafelēm un ievārījumu

Saldējums uz vafeļu pamatnes ar ievārījuma pildījumu – lieliska ideja! Vienkārši pagatavojams un pasniedzams sagriezts gabalos kā kūka. Ērti, kad jāpacienā lielāks daudzums cilvēku.

10 porcijas

PT55M

1 stunda + 4 stundas saldētavā

Atzīme (19 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Zemeņu ievārījums
200 g zemeņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
8 mīkstās vafeles

Parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
600 ml saldā krējuma

Dekors 
tumšā vai piena šokolāde

Instrukcijas

Sākumā pagatavo zemeņu ievārījumu. Ogas nomazgā, pārlasa, noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala mazākos gabaliņos. Pārkaisa ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā.

Sacep beļģu vafeles pēc pievienotās receptes vai arī izmanto jau gatavas, no veikala.

Pagatavo parfe. Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un dzidro sīrupu. Saldo krējumu saputo līdz stingrām galotnītēm. Putukrējumā iecilā saputotos olu dzeltenumus.

20x30 cm diametra cepamformas pamatni izklāj ar pārtikas plēvi, vai arī izmanto silikona formu. Pamatni izklāj ar beļģu vafelēm. Pāri klāj parfe kārtu. Ar lielu karoti virsmā veido nelīdzenus “viļņus”. Formu novieto saldētavā uz vienu stundu.

Zemeņu ievārījumu caur dekorēšanas tūtiņu vai, izmantojot divas karotes, izkārto pāri parfē klājumam kā atsevišķas saliņas. Novieto atkal saldētavā uz trīs stundām.

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Izmantojot dekorēšanas tūtiņu vai tējkaroti, pārlej izkausēto šokolādi tievā strūkliņā pāri saldējumam. Novieto atkal saldētavā uz 30 minūtēm.

Saldējumu izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas, lai tas atlaidinātos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.