Sastāvdaļas
Zemeņu ievārījums
200 g zemeņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
8 mīkstās vafeles
Parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
600 ml saldā krējuma
Dekors
tumšā vai piena šokolāde
Instrukcijas
Sākumā pagatavo zemeņu ievārījumu. Ogas nomazgā, pārlasa, noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala mazākos gabaliņos. Pārkaisa ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Sacep beļģu vafeles pēc pievienotās receptes vai arī izmanto jau gatavas, no veikala.
Pagatavo parfe. Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un dzidro sīrupu. Saldo krējumu saputo līdz stingrām galotnītēm. Putukrējumā iecilā saputotos olu dzeltenumus.
20x30 cm diametra cepamformas pamatni izklāj ar pārtikas plēvi, vai arī izmanto silikona formu. Pamatni izklāj ar beļģu vafelēm. Pāri klāj parfe kārtu. Ar lielu karoti virsmā veido nelīdzenus “viļņus”. Formu novieto saldētavā uz vienu stundu.
Zemeņu ievārījumu caur dekorēšanas tūtiņu vai, izmantojot divas karotes, izkārto pāri parfē klājumam kā atsevišķas saliņas. Novieto atkal saldētavā uz trīs stundām.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Izmantojot dekorēšanas tūtiņu vai tējkaroti, pārlej izkausēto šokolādi tievā strūkliņā pāri saldējumam. Novieto atkal saldētavā uz 30 minūtēm.
Saldējumu izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas, lai tas atlaidinātos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.