Sastāvdaļas
125 g sviesta
250 ml piena
200 ml ūdens
12 g svaiga rauga
2 olas dzeltenumi
2 olas baltumi
0,5 tējkar. sāls
400 ml kviešu miltu
160 g balto cukura pērlīšu vai baltā lielkristālu cukura
Izkausēts sviests
Garšas dažādošanai
0,5 g safrāna saberzts kopā ar 1 tējkar. Dansukker baltā cukura
4 tējkar. malta kanēļa
4 tējkar. malta kardamona
Instrukcijas
Katliņā izkausē sviestu. Pievieno pienu un ūdeni. Uzkarsē līdz 37 °C. Raugu sadrupina un iemaisa siltajā šķidrumā. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus iemaisa ierauga šķidrumā. Pievieno sāli un cukuru. Iemaisa vijīgu vafeļu mīklu. Pievieno izvēlētās garšvielas.
Olu baltumus tīrā, sausā bļodā saputo stingrās putās, līdz veidojas putu galotnītes. Olbaltumu iecilā mīklā un atstāj uz 20 minūtēm “atpūsties”.
Pirms cepšanas mīklā iemaisa cukura pērlītes vai kraukšķīgu lielkstistālu cukuru. Vafeļu pannu iesmērē ar izkausētu sviestu. Katru vafeli cep apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai ievārījumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.