Sastāvdaļas
125 g sviesta
250 ml piena
200 ml ūdens
12 g svaiga rauga
2 olas dzeltenumi
2 olas baltumi
0,5 tējkar. sāls
400 ml kviešu miltu
160 g balto cukura pērlīšu vai baltā lielkristālu cukura
Izkausēts sviests
Garšas dažādošanai
0,5 g safrāna saberzts kopā ar 1 tējkar. Dansukker baltā cukura
4 tējkar. malta kanēļa
4 tējkar. malta kardamona
Instrukcijas
Katliņā izkausē sviestu. Pievieno pienu un ūdeni. Uzkarsē līdz 37 °C. Raugu sadrupina un iemaisa siltajā šķidrumā. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus iemaisa ierauga šķidrumā. Pievieno sāli un cukuru. Iemaisa vijīgu vafeļu mīklu. Pievieno izvēlētās garšvielas.
Olu baltumus tīrā, sausā bļodā saputo stingrās putās, līdz veidojas putu galotnītes. Olbaltumu iecilā mīklā un atstāj uz 20 minūtēm “atpūsties”.
Pirms cepšanas mīklā iemaisa cukura pērlītes vai kraukšķīgu lielkstistālu cukuru. Vafeļu pannu iesmērē ar izkausētu sviestu. Katru vafeli cep apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai ievārījumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?