Beļģu vafeles

Beļģu vafeles ir kvadrāta formā, un tās ir biezākas salīdzinājumā ar parastajām vafelēm. Beļģu vafeles ir gan ideāls svētdienas vēlo brokastu ēdiens, gan kā deserts pie pusdienām. Pievieno mājās gatavotu ievārījumu vai citrusaugļu krēmu!

Apmēram 8 gab.

1 stunda

Atzīme (72 gab)

Sastāvdaļas

125 g sviesta
250 ml piena
200 ml ūdens
12 g svaiga rauga
2 olas dzeltenumi
2 olas baltumi
0,5 tējkar. sāls
400 ml kviešu miltu
160 g balto cukura pērlīšu vai baltā lielkristālu cukura
Izkausēts sviests

Garšas dažādošanai
0,5 g safrāna saberzts kopā ar 1 tējkar. Dansukker baltā cukura
4 tējkar. malta kanēļa
4 tējkar. malta kardamona

Instrukcijas

Katliņā izkausē sviestu. Pievieno pienu un ūdeni. Uzkarsē līdz 37 °C. Raugu sadrupina un iemaisa siltajā šķidrumā. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus iemaisa ierauga šķidrumā. Pievieno sāli un cukuru. Iemaisa vijīgu vafeļu mīklu. Pievieno izvēlētās garšvielas.

Olu baltumus tīrā, sausā bļodā saputo stingrās putās, līdz veidojas putu galotnītes. Olbaltumu iecilā mīklā un atstāj uz 20 minūtēm “atpūsties”.

Pirms cepšanas mīklā iemaisa cukura pērlītes vai kraukšķīgu lielkstistālu cukuru. Vafeļu pannu iesmērē ar izkausētu sviestu. Katru vafeli cep apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai ievārījumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.