Sastāvdaļas
Īrisa saldējums
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g glikozes sīrupa (var izmantot ar Dansukker dzidro sīrupu)
Drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas
Upeņu sorbets
400 g upeņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olu dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
Dekors
Cepumu drumstalas
Ogas
Ēdami ziedi
Instrukcijas
Pagatavo īrisa saldējumu. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Atdzesē. Maisījumu lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo drumstalas. Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai ar rokām sastrādā drumstalās un izklāj uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atdzesē.
2/3 drumstalu ber garenā 1,5 litru tilpuma silikona kēksa formā un novieto saldētavā uz 20 minūtēm. Ar saldējuma karoti drumstalas pārklāj ar īrisa saldējumu un novieto atpakaļ saldētavā.
Pagatavo upeņu sorbetu. Upenes noskalo un uzvāra kopā ar sīrupu. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Olas dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Maisījumu ļoti lēnām, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu putās. Tas jādara uzmanīgi, lai olu temperatūra palielinātos ļoti pakāpeniski. Izkāš caur sietu un novieto vēsumā atdzist. Pēc tam sastrādā saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Kad sastindzis, sorbetu ar karoti klāj pāri īrisa saldējumam kūkas formā, izlīdzina un novieto saldētavā uz pāris stundām.
Gatavu kūku izņem no formas un novieto uz pamatnes. Dekorē ar atlikušajām drumstalām, augļiem un ēdamiem ziediem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.