Saldējuma kūka ar upenēm un īrisu

10 porcijas
Saldējuma kūka ar upeņu sorbetu, īrisa saldējumu un drumstalām ir īsta garšu ekslpozija! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir glikozes un dzidrajam sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.
Saldējuma kūka ar upenēm un īrisu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Īrisa saldējums

    • 4 olas dzeltenumi
    • 50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
    • 200 ml piena
    • 150 ml saldā krējuma
    • 140 g glikozes sīrupa (var izmantot ar Dansukker dzidro sīrupu)

    Drumstalas

    • 50 g sviesta istabas temperatūrā
    • 25 g Dansukker Farīna cukura
    • 20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 45 g kviešu miltu
    • 40 g auzu pārslu
    • Sāls pārslas

    Upeņu sorbets

    • 400 g upeņu (200 g biezeņa)
    • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
    • 4 olu dzeltenumi
    • 50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 200 ml piena
    • 150 ml saldā krējuma
    • 140 g glikozes sīrupa (var izmantot ar Dansukker dzidro sīrupu)

    Dekors

    • Cepumu drumstalas
    • Ogas
    • Ēdami ziedi

    Pagatavo īrisa saldējumu. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un glikozes sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Atdzesē. Maisījumu lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot.

    Pagatavo drumstalas. Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai ar rokām sastrādā drumstalās un izklāj uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru.  Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atdzesē.

    2/3 drumstalu ber garenā 1,5 litru tilpuma silikona kēksa formā un novieto saldētavā uz 20 minūtēm. Ar saldējuma karoti drumstalas pārklāj ar īrisa saldējumu un novieto atpakaļ saldētavā.

    Pagatavo upeņu sorbetu. Upenes noskalo un uzvāra kopā ar sīrupu. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.  Olas dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu, un glikozes vai dzidro sīrupu. Maisījumu ļoti lēnām, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu putās. Tas jādara uzmanīgi, lai olu temperatūra palielinātos ļoti pakāpeniski. Izkāš caur sietu un novieto vēsumā atdzist. Pēc tam sastrādā saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Kad sastindzis, sorbetu ar karoti klāj pāri īrisa saldējumam kūkas formā, izlīdzina un novieto saldētavā uz pāris stundām.

    Gatavu kūku izņem no formas un novieto uz pamatnes. Dekorē ar atlikušajām drumstalām, augļiem un ēdamiem ziediem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker