Saldējuma kūka ar upenēm un īrisu

Saldējuma kūka ar upeņu sorbetu, īrisa saldējumu un drumstalām ir īsts meistarstiķis! Saldējuma receptē īpaša nozīme ir Dansukker sīrupam – tas saldējumu padara vijīgu un novērš cietu ledus kristālu veidošanos.

10 porcijas

Atzīme (8 gab)

Sastāvdaļas

Īrisa saldējums
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g glikozes sīrupa (var izmantot ar Dansukker dzidro sīrupu)

Drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas

Upeņu sorbets
400 g upeņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olu dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa 

Dekors
Cepumu drumstalas
Ogas
Ēdami ziedi

Instrukcijas

Pagatavo īrisa saldējumu. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Atdzesē. Maisījumu lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Pagatavo drumstalas. Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai ar rokām sastrādā drumstalās un izklāj uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru.  Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atdzesē.

2/3 drumstalu ber garenā 1,5 litru tilpuma silikona kēksa formā un novieto saldētavā uz 20 minūtēm. Ar saldējuma karoti drumstalas pārklāj ar īrisa saldējumu un novieto atpakaļ saldētavā.

Pagatavo upeņu sorbetu. Upenes noskalo un uzvāra kopā ar sīrupu. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.  Olas dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Maisījumu ļoti lēnām, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu putās. Tas jādara uzmanīgi, lai olu temperatūra palielinātos ļoti pakāpeniski. Izkāš caur sietu un novieto vēsumā atdzist. Pēc tam sastrādā saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Kad sastindzis, sorbetu ar karoti klāj pāri īrisa saldējumam kūkas formā, izlīdzina un novieto saldētavā uz pāris stundām.

Gatavu kūku izņem no formas un novieto uz pamatnes. Dekorē ar atlikušajām drumstalām, augļiem un ēdamiem ziediem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.