Sastāvdaļas
Īrisa saldējums
4 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g glikozes sīrupa (var izmantot ar Dansukker dzidro sīrupu)
Drumstalas
50 g sviesta istabas temperatūrā
25 g Dansukker Farīna cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
45 g kviešu miltu
40 g auzu pārslu
Sāls pārslas
Upeņu sorbets
400 g upeņu (200 g biezeņa)
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olu dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
Dekors
Cepumu drumstalas
Ogas
Ēdami ziedi
Instrukcijas
Pagatavo īrisa saldējumu. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Atdzesē. Maisījumu lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo drumstalas. Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai ar rokām sastrādā drumstalās un izklāj uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atdzesē.
2/3 drumstalu ber garenā 1,5 litru tilpuma silikona kēksa formā un novieto saldētavā uz 20 minūtēm. Ar saldējuma karoti drumstalas pārklāj ar īrisa saldējumu un novieto atpakaļ saldētavā.
Pagatavo upeņu sorbetu. Upenes noskalo un uzvāra kopā ar sīrupu. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Olas dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un sīrupu. Maisījumu ļoti lēnām, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu putās. Tas jādara uzmanīgi, lai olu temperatūra palielinātos ļoti pakāpeniski. Izkāš caur sietu un novieto vēsumā atdzist. Pēc tam sastrādā saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Kad sastindzis, sorbetu ar karoti klāj pāri īrisa saldējumam kūkas formā, izlīdzina un novieto saldētavā uz pāris stundām.
Gatavu kūku izņem no formas un novieto uz pamatnes. Dekorē ar atlikušajām drumstalām, augļiem un ēdamiem ziediem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.