Īrisa saldējums
Drumstalas
Upeņu sorbets
Dekors
Pagatavo īrisa saldējumu. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu un glikozes sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, maisījumu lej olu putās. Tas jādara ļoti lēnām, lai olu temperatūra palielinātos pakāpeniski. Atdzesē. Maisījumu lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo drumstalas. Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Visas sastāvdaļas virtuves kombainā vai ar rokām sastrādā drumstalās un izklāj uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atdzesē.
2/3 drumstalu ber garenā 1,5 litru tilpuma silikona kēksa formā un novieto saldētavā uz 20 minūtēm. Ar saldējuma karoti drumstalas pārklāj ar īrisa saldējumu un novieto atpakaļ saldētavā.
Pagatavo upeņu sorbetu. Upenes noskalo un uzvāra kopā ar sīrupu. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Olas dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ. Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu, un glikozes vai dzidro sīrupu. Maisījumu ļoti lēnām, tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu putās. Tas jādara uzmanīgi, lai olu temperatūra palielinātos ļoti pakāpeniski. Izkāš caur sietu un novieto vēsumā atdzist. Pēc tam sastrādā saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām, ik pa laikam apmaisot. Kad sastindzis, sorbetu ar karoti klāj pāri īrisa saldējumam kūkas formā, izlīdzina un novieto saldētavā uz pāris stundām.
Gatavu kūku izņem no formas un novieto uz pamatnes. Dekorē ar atlikušajām drumstalām, augļiem un ēdamiem ziediem.
Šo recepti sastādīja