Saldā banānu maize

15 porcijas

PT1H

1 stunda 20 minūtes

Atzīme (43 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 banāni
3 olas
175 ml rapšu eļļa
270 g Dansukker niedru cukura
270 g kviešu miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. sāls
1 tējkarote kanēļa
1 tējkar. vaniļas cukura
35 g kokosriekstu skaidiņu
55 g sakapātu valriekstu
1,5 ēdamkarote magoņu sēklu

Formas sagatavošanai
augu eļļa
kokosriekstu skaidiņas

Dekorēšanai
1 banāns
kokosrieksti
magoņu sēklas
Dansukker Tumšais sīrups

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Banānus, olas un eļļu sakuļ un pievieno cukuru.

Sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas samaisa un iecilā šķidrajā masā.

Riekstus sadrupina un iemaisa mīklā. Pievieno arī magoņu sēklas.

1,5 l tilpuma maizes formu ietauko un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Ielej mīklu. Banānu pārgriež gareniski uz pusēm un iekārto mīklas virspusē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, magoņu sēkliņām un pārlej ar tumšo sīrupu.

Cep krāsns vidējā daļā 40-50 minūtes. Ja maize sāk stipri apbrūnēt, to pārklāj ar foliju.

Gatavu atstāj cepamajā formā uz 10 minūtēm, tad izgāž uz dvielīša vai restītēm un ļauj atdzist pilnībā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.