Saldā banānu maize - Receptes

Saldā banānu maize

15 porcijas 1 stunda 20 minūtes
Saldā banānu maize
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • 3 olas
  • 175 ml rapšu eļļa
  • 270 g Dansukker niedru cukura
  • 270 g kviešu miltu
  • 2 tējkar. cepamā pulvera
  • 1 tējkar. sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkar. vaniļas cukura
  • 35 g kokosriekstu skaidiņu
  • 55 g sakapātu valriekstu
  • 1,5 ēdamkarote magoņu sēklu

Formas sagatavošanai

  • augu eļļa
  • kokosriekstu skaidiņas

Dekorēšanai

  • 1 banāns
  • kokosrieksti
  • magoņu sēklas
  • Dansukker Tumšais sīrups

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Banānus, olas un eļļu sakuļ un pievieno cukuru.

Sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas samaisa un iecilā šķidrajā masā.

Riekstus sadrupina un iemaisa mīklā. Pievieno arī magoņu sēklas.

1,5 l tilpuma maizes formu ietauko un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Ielej mīklu. Banānu pārgriež gareniski uz pusēm un iekārto mīklas virspusē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, magoņu sēkliņām un pārlej ar tumšo sīrupu.

Cep krāsns vidējā daļā 40-50 minūtes. Ja maize sāk stipri apbrūnēt, to pārklāj ar foliju.

Gatavu atstāj cepamajā formā uz 10 minūtēm, tad izgāž uz dvielīša vai restītēm un ļauj atdzist pilnībā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;