Saldā banānu maize

15 porcijas

PT1H

1 stunda 20 minūtes

Atzīme (45 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 banāni
3 olas
175 ml rapšu eļļa
270 g Dansukker niedru cukura
270 g kviešu miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. sāls
1 tējkarote kanēļa
1 tējkar. vaniļas cukura
35 g kokosriekstu skaidiņu
55 g sakapātu valriekstu
1,5 ēdamkarote magoņu sēklu

Formas sagatavošanai
augu eļļa
kokosriekstu skaidiņas

Dekorēšanai
1 banāns
kokosrieksti
magoņu sēklas
Dansukker Tumšais sīrups

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Banānus, olas un eļļu sakuļ un pievieno cukuru.

Sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un kokosriekstu skaidiņas samaisa un iecilā šķidrajā masā.

Riekstus sadrupina un iemaisa mīklā. Pievieno arī magoņu sēklas.

1,5 l tilpuma maizes formu ietauko un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Ielej mīklu. Banānu pārgriež gareniski uz pusēm un iekārto mīklas virspusē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, magoņu sēkliņām un pārlej ar tumšo sīrupu.

Cep krāsns vidējā daļā 40-50 minūtes. Ja maize sāk stipri apbrūnēt, to pārklāj ar foliju.

Gatavu atstāj cepamajā formā uz 10 minūtēm, tad izgāž uz dvielīša vai restītēm un ļauj atdzist pilnībā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.