Šaha rūtiņas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

450 ml kviešu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
200 g sviesta

2 ēd. kar. kakao
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

Samaisa kviešu miltus, cukuru un sviestu. Sadala mīklu divās daļās. Pievieno vienai daļai kakao un otrai daļai vaniļas cukuru. Sadala mīklu mazākās daļās un sarullē tās desiņās. Vispirms vienu blakus otrai noliek gaišo un tumšo desiņu, pēc tam uz tumšās noliek gaišo desiņu, bet uz gaišās tumšo. Nedaudz saspiež tās kopā un uz kādu laiku ieliek ledusskapī, lai mīkla kļūtu cietāka un to būtu vieglāk sagriezt. Pēc tam sagriež kūku 3-4 mm biezās šķēlēs, uzliek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apm. 8 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.