Sastāvdaļas
450 ml kviešu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
200 g sviesta
2 ēd. kar. kakao
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Samaisa kviešu miltus, cukuru un sviestu. Sadala mīklu divās daļās. Pievieno vienai daļai kakao un otrai daļai vaniļas cukuru. Sadala mīklu mazākās daļās un sarullē tās desiņās. Vispirms vienu blakus otrai noliek gaišo un tumšo desiņu, pēc tam uz tumšās noliek gaišo desiņu, bet uz gaišās tumšo. Nedaudz saspiež tās kopā un uz kādu laiku ieliek ledusskapī, lai mīkla kļūtu cietāka un to būtu vieglāk sagriezt. Pēc tam sagriež kūku 3-4 mm biezās šķēlēs, uzliek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apm. 8 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.