Sastāvdaļas
350 ml piens 1 tējkar. drupinātu kardamona sēklu
50 g svaiga rauga
2 paciņas safrāna pa 0,5 g
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējkar. sāls
1 ola
150 g mīksta sviesta
720 g miltu maizes cepšanai + mazliet virsmas pārkaisīšanai
Pildījumam
200 g baltās šokolādes
70 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g mīksta sviesta
Glazūrai
1 ola
Cukura pērlītes
Instrukcijas
Pienu kopā ar kanēli uzsilda līdz 37°C.
Raugu sadrupina un pārlej ar uzsildīto pienu.
Pievieno safrānu, cukuru, sīrupu, sāli, olas un mīkstu sviestu.
Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz veidojas vijīga mīkla.
Atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm uzrūgt, līdz mīkla dubultojusies.
Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē taisnstūrī.
Pildījuma sastāvdaļas bļodiņā samaisa, pārkaisa mīklai, un sarullē to garenā rullī. Katru rulli sagriež 3-4 cm biezās šķēlēs un atstāj uz 20-30 minūtēm uzrūgt.
Apsmērē ar olu un pārkaisa ar cukura pērlītēm.
Cep krāsns vidējā daļā 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.
Pasniegšanai: Bulciņas visgaršīgākās ir tieši no krāsns, taču tās var arī sasaldēt. Pirms lietošanas atkausē un uzsilda cepeškrāsnī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.