Safrāna un baltās šokolādes bulciņas

45 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

350 ml piens 1 tējkar. drupinātu kardamona sēklu
50 g svaiga rauga
2 paciņas safrāna pa 0,5 g
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējkar. sāls
1 ola
150 g mīksta sviesta
720 g miltu maizes cepšanai + mazliet virsmas pārkaisīšanai

Pildījumam
200 g baltās šokolādes
70 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g mīksta sviesta

Glazūrai
1 ola
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Pienu kopā ar kanēli uzsilda līdz 37°C.
Raugu sadrupina un pārlej ar uzsildīto pienu.
Pievieno safrānu, cukuru, sīrupu, sāli, olas un mīkstu sviestu.
Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz veidojas vijīga mīkla.
Atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm uzrūgt, līdz mīkla dubultojusies.

Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē taisnstūrī.
Pildījuma sastāvdaļas bļodiņā samaisa, pārkaisa mīklai, un sarullē to garenā rullī. Katru rulli sagriež 3-4 cm biezās šķēlēs un atstāj uz 20-30 minūtēm uzrūgt.
Apsmērē ar olu un pārkaisa ar cukura pērlītēm.
Cep krāsns vidējā daļā 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.

Pasniegšanai: Bulciņas visgaršīgākās ir tieši no krāsns, taču tās var arī sasaldēt. Pirms lietošanas atkausē un uzsilda cepeškrāsnī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.