Sastāvdaļas
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
1 g safrāna (2 paciņas)
10 g Dansukker baltā cukura
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
150 g sviesta istabas temperatūrā
840–900 g miltu
1,5 g sāls
Vaniļas pildījumam
200 g sviesta istabas temperatūrā
180 g Dansukker niedru cukura
3 g vaniļas cukura
15 g kukurūzas cietes
Apziešanai
Ola + sāls + ūdens
Instrukcijas
Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz raugs izšķīst.
Safrānu ar cukuru saberž piestā un pievieno raugam. Pievieno arī sīrupu, sviestu un 2/3 miltu. Mīca, līdz masa ir zīdaina un gluda. Pievieno sāli un vēl miltus un mīca, līdz mīkla atdalās no malām. Ļauj uzrūgt zem drānas 20–30 minūtes.
Pagatavo pildījumu, sajaucot visas sastāvdaļas.
Mīklu sadala divās daļās un katru izrullē plānā, apmēram 30x70 cm lielā taisnstūrī.
Vienmērīgi izklāj pildījumu un katru mīklas gabalu saloka trīs daļās kā kanēļa bulciņu ar šuvi uz leju. Viegli izrullē, lai saplacinātu.
Sagriež 4–5 cm platās sloksnēs un liek ar šuvi uz leju uz cepampapīra. Ļauj uzrūgt zem drānas 1–2 stundas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Apsmērē ar olu un cep cepeškrāsns vidū apmēram 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.