Sastāvdaļas
3 lielas olas
180 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
50 g sviesta
100 ml piena
0.5 g safrāna (1 paciņa)
210 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Sviests un cukurs veidnes ieziešanai
Dansukker pūdercukurs dekorēšanai
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Olas, cukuru, Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru puto līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izkausē sviestu, pievieno pienu un safrānu, uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā un rūpīgi iecilā olu un cukuru masā.
Kūku veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar cukuru. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidus daļā un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti,- ja nelīp klāt, tad kūka ir izcepusies. Kad kūka atdzisusi, to izgāž no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.