Safrāna kūka

1 kūka (10-12 gabaliņi)

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 lielas olas
180 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
50 g sviesta
100 ml piena
0.5 g safrāna (1 paciņa)
210 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Sviests un cukurs veidnes ieziešanai
Dansukker pūdercukurs dekorēšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Olas, cukuru, Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru puto līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izkausē sviestu, pievieno pienu un safrānu, uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā un rūpīgi iecilā olu un cukuru masā.
Kūku veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar cukuru. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidus daļā un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti,- ja nelīp klāt, tad kūka ir izcepusies. Kad kūka atdzisusi, to izgāž no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.