Safrāna kēksiņi scones

Ideāli mitri, saulainas krāsas cepumiņi, kas ziemā izplata siltumu. Šie safrāna plācenīši ir lieliski piemēroti tējai un brokastīm Ziemassvētkos.

apmēram 8 cepumi

PT25M

30 minūtes

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 ml piena
1 paciņa safrāna
100 g jogurta
300 g kviešu miltu
15 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
75 g auksta sviesta
40 g Dansukker dzidrā sīrupa

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.

Uzkarsē pienu un pievieno safrānu. Ļauj nedaudz atdzist un tad iemaisa jogurtu.

Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar miltu maisījumu. Pievieno piena maisījumu un sīrupu un visu samaisa.

Ar miltiem apkaisītām vai mitrām rokām sadala mīklu 8 daļās un liek uz cepampapīra loksnes.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10-12 minūtes.

Padoms
Pirms cepšanas maizītes var pārkaisīt ar pērļu cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.