Sastāvdaļas
150 ml piena
1 paciņa safrāna
100 g jogurta
300 g kviešu miltu
15 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
75 g auksta sviesta
40 g Dansukker dzidrā sīrupa
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Uzkarsē pienu un pievieno safrānu. Ļauj nedaudz atdzist un tad iemaisa jogurtu.
Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar miltu maisījumu. Pievieno piena maisījumu un sīrupu un visu samaisa.
Ar miltiem apkaisītām vai mitrām rokām sadala mīklu 8 daļās un liek uz cepampapīra loksnes.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10-12 minūtes.
Padoms
Pirms cepšanas maizītes var pārkaisīt ar pērļu cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.