Safrāna dubļu kūka

Safrāna dubļu kūka

8 porcijas 45 minūtes
Safrāna dubļu kūkai ar putukrējumu un brūklenēm ir īsta Ziemassvētku garša. Baltās šokolādes un jogurta papildinājums veido patīkamu garšas un krāsas balansu.
Safrāna dubļu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 1/2 g safrāna (1 paciņa)
  • 100 g baltās šokolādes
  • 170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
  • 2 olas
  • 100 g turku jogurta
  • 120 g miltu
  • 3 g cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai

  • putukrējums

  • Saldētas brūklenes

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ietauko taisnstūrveida kūkas formu 13x36 cm izmērā.

Sviestu izkausē. Pievieno safrānu un sakapātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno arī cukuru. Kad tas izkusis, pa vienai iekuļ olas un turku jogurtu. Visu kārtīgi izmaisa.

Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un iecilā šķidrajā masā. Mīklu lej kūkas formā un cep 13-14 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar putukrējumu un saldētām brūklenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;