Safrāna dubļu kūka

Safrāna dubļu kūkai ar putukrējumu un brūklenēm ir īsta Ziemassvētku garša. Baltās šokolādes un jogurta papildinājums veido patīkamu garšas un krāsas balansu.

8 porcijas

PT40M

45 minūtes

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta
1/2 g safrāna (1 paciņa)
100 g baltās šokolādes
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
2 olas
100 g turku jogurta
120 g miltu
3 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
putukrējums

Saldētas brūklenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ietauko taisnstūrveida kūkas formu 13x36 cm izmērā.

Sviestu izkausē. Pievieno safrānu un sakapātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno arī cukuru. Kad tas izkusis, pa vienai iekuļ olas un turku jogurtu. Visu kārtīgi izmaisa.

Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un iecilā šķidrajā masā. Mīklu lej kūkas formā un cep 13-14 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar putukrējumu un saldētām brūklenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.