Sastāvdaļas
100 g sviesta
1/2 g safrāna (1 paciņa)
100 g baltās šokolādes
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
2 olas
100 g turku jogurta
120 g miltu
3 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Dekorēšanai
putukrējums
Saldētas brūklenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko taisnstūrveida kūkas formu 13x36 cm izmērā.
Sviestu izkausē. Pievieno safrānu un sakapātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno arī cukuru. Kad tas izkusis, pa vienai iekuļ olas un turku jogurtu. Visu kārtīgi izmaisa.
Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un iecilā šķidrajā masā. Mīklu lej kūkas formā un cep 13-14 minūtes. Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu un saldētām brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.