Rupjmaizes kārtojuma kūka

Vislatviskākais deserts kūkas formā. Briedināti rudzu milti, piparkūku garšvielas, dzērvenes, saldais krējums... Mmmm... Smaržo un garšo pēc mājām!

12–14 gabaliem

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
200 g kviešu miltu
100 g rudzu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
1 tējkarote malta ingvera pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
½ tējkarotes maltu krustnagliņu
170 g sviesta istabas temperatūrā
150 g  Dansukker Jelgavas cukura
110 g brūnā cukura
3 olas (palielas)
220 g tumšā Dansukker sīrupa
180 g paniņu

Dzērveņu cremeux
180 g dzērveņu sulas
70 g olu dzeltenumu
70 g olas
60 g Dansukker Jelgavas cukura
5 g želatīna
70 g sviesta

Maskarpones un baltās šokolādes ganašam
250 g + 190 g saldā krējuma
160 g baltās šokolādes
250 g maskarpones siera 
4 g želtīna

Instrukcijas

Biskvītam
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai. Sagatavo divas kūkas formas (18 vai 20 cm).

Vidēja izmēra bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, ingveru, kanēli, krustnagliņas un sāli.

Citā bļodā ar rokas mikseri vai virtuves mikseri saputo sviestu, līdz tas kļuvis mīksts un krēmīgs. Tad pievieno cukuru un saputo, līdz masa kļuvusi gaisīga un bāla. Ja putosiet ar rokas mikseri, tas var aizņemt 10–12 minūtes, ar virtuves mikseri tas prasīs līdz 5 minūtēm.

Samazina miksera ātrumu un pa vienai pievieno olas, kārtīgi tās iemaisot masā, līdz pievieno nākamo olu.

Kad olas iemaisītas masā, pievieno cukurniedru melasi un vaniļu, samaisa, līdz masa kļuvusi viendabīga.

Pamīšus pievieno miltus un paniņas. Kad iegūta viendabīga konsistence, pārtrauc putot. Ir svarīgi, lai masa nav pārmaisīta.

Masu sadala pa divām kūkas formām un cep aptuveni 30–35 minūtes vai, iedurot biskvītā ar koka irbulīti, tas iznāk ārā tīrs.

Izņem no formām un ļauj atdzist. 

Dzērveņu cremeux
Katliņā karsē dzērveņu sulu ar cukuru. Citā bļodiņā sajauc olu un olu dzeltenumus.

Karsto dzērveņu masu plānā strūklā lej olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.

Masu lej atpakaļ katliņā un karsē uz vidēji mazas uguns, maisot bez apstājas, aptuveni 4 minūtes.

Kad masa sabiezējusi, pievieno uzbriedinātu želatīnu un sviestu, visu sablendē līdz viendabīgi krēmīgai masai.

Gatavo masu nedaudz atdzesē un ielej bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.

Liek ledusskapī uz pāris stundām, kad krēms kļuvis stingrs, īsi pirms kūkas likšanas kopā, masu atkal sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.

Putotajam maskarpones un baltās šokolādes ganašam
Katliņā sajauc 250 g saldā krējuma ar balto šokolādi un karsē, līdz šokolāde izkususi. Pievieno uzbriedinātu želatīnu.

Atsevišķā bļodā sajauc 190 g saldā krējuma ar maskarpone sieru. Abas masas sajauc kopā un sablendē.

Masu apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz apmēram 24 stundām. Īsi pirms kūkas likšanas kopā masu saputo un pilda konditorejas maisiņā.

Dzērveņu želejai
Katliņā sakarsē dzērvenes ar cukuru. Masai pievieno uzbriedinātu želatīnu. Beigās visu sablendē.

Masai ļauj mazliet atdzist un ielej kūkas formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Ļauj masai sacietēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.