Rudzu maizītes ar rozīnēm

24 gab.

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
600 ml piena
50 ml klijām
75 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
1 tējk. maltu anīsa sēklu
600 ml smalki maltu rudzu miltu
100 ml rozīņu
Apmēram 800 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pienu sasilda līdz 37°C, tad pārlej raugam un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijām, sīrupu, sāli un anīsa sēklas. Iemaisa rudzu miltus un rozīnes. Pakāpeniski iestrādā miltu maisījumu, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 vienādās daļās un izveido kukulīšus. Katru kukulīti sagriež 12 gabalos. Samīca katru gabalu ovālā rullītī. Saliek rullīšus uz cepešpannas. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Cep krāsns vidējā daļā 250°C apmēram 8 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.