Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
250 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
120 g eļļas
100 g paniņu
150 g rudzu miltu
200 g kviešu miltu
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote malta kanēļa
1 tējkarote muskatrieksta
1 šķipsniņa sāls
300 g rīvētu burkānu
Krēmam
360 g krēmsiera
1 ēdamkarote medus
100 g pūdercukura
200 g saldā krējuma
150 g brūkleņu ievārījuma
Instrukcijas
Video pamācību kūkas gatavošanā skaties te
Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ. Iemaisa eļļu un paniņas. Iesijā kviešu un rudzu miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi izmaisa. Iemaisa arī rīvētus burkānus. Masu sadala divās daļās un cep apaļā formā 24 cm diametrā 30-35 minūtes 180 °C temperatūrā.
Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēma pildījumu. Krēmsieram pievieno medu un pūdercukuru un visu sakuļ vijīgā masā.
Kad biskvīts izņemts no krāsns un atdzisis, to izņem no formas un kārto uz kūkas paliktņa. Pirmo biskvīta kārtu pārsmērē ar pusi no krēma masas un pārliek ar brūkleņu ievārījumu. Virsū liek otru biskvīta kārtu un pārsmērē to ar otru pusi no krēma. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un biešu vai aveņu pulveri.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.