Rudzu burkānu kūka ar medus krēma pildījumu

Sulīgi rudens burkāni, svaigs vasaras medus, mitrais, nerafinētais cukurs no cukurniedrēm. Bagātīgs biskvīts, medaini krēmīgs pildījums un skābens brūkleņu ievārījums akcentam – tāda ir šī kūka īpašiem svētku brīžiem.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
250 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
120 g eļļas
100 g paniņu
150 g rudzu miltu
200 g kviešu miltu
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote malta kanēļa
1 tējkarote muskatrieksta
1 šķipsniņa sāls
300 g rīvētu burkānu

Krēmam
360 g krēmsiera
1 ēdamkarote medus
100 g pūdercukura
200 g saldā krējuma
150 g brūkleņu ievārījuma

Instrukcijas

Video pamācību kūkas gatavošanā skaties te

Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ. Iemaisa eļļu un paniņas. Iesijā kviešu un rudzu miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi izmaisa. Iemaisa arī rīvētus burkānus. Masu sadala divās daļās un cep apaļā formā 24 cm diametrā 30-35 minūtes 180 °C temperatūrā. 

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēma pildījumu. Krēmsieram pievieno medu un pūdercukuru un visu sakuļ vijīgā masā. 

Kad biskvīts izņemts no krāsns un atdzisis, to izņem no formas un kārto uz kūkas paliktņa. Pirmo biskvīta kārtu pārsmērē ar pusi no krēma masas un pārliek ar brūkleņu ievārījumu. Virsū liek otru biskvīta kārtu un pārsmērē to ar otru pusi no krēma. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un biešu vai aveņu pulveri. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?