Rudzu burkānu kūka ar medus krēma pildījumu

Sulīgi rudens burkāni, svaigs vasaras medus, mitrais, nerafinētais cukurs no cukurniedrēm. Bagātīgs biskvīts, medaini krēmīgs pildījums un skābens brūkleņu ievārījums akcentam – tāda ir šī kūka īpašiem svētku brīžiem.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
250 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
120 g eļļas
100 g paniņu
150 g rudzu miltu
200 g kviešu miltu
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote malta kanēļa
1 tējkarote muskatrieksta
1 šķipsniņa sāls
300 g rīvētu burkānu

Krēmam
360 g krēmsiera
1 ēdamkarote medus
100 g pūdercukura
200 g saldā krējuma
150 g brūkleņu ievārījuma

Instrukcijas

Video pamācību kūkas gatavošanā skaties te

Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ. Iemaisa eļļu un paniņas. Iesijā kviešu un rudzu miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi izmaisa. Iemaisa arī rīvētus burkānus. Masu sadala divās daļās un cep apaļā formā 24 cm diametrā 30-35 minūtes 180 °C temperatūrā. 

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēma pildījumu. Krēmsieram pievieno medu un pūdercukuru un visu sakuļ vijīgā masā. 

Kad biskvīts izņemts no krāsns un atdzisis, to izņem no formas un kārto uz kūkas paliktņa. Pirmo biskvīta kārtu pārsmērē ar pusi no krēma masas un pārliek ar brūkleņu ievārījumu. Virsū liek otru biskvīta kārtu un pārsmērē to ar otru pusi no krēma. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un biešu vai aveņu pulveri. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.