Sastāvdaļas
175 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
4 olas
400 ml kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
250 g rozīņu
3 ēd. kar. no citrona izspiestas sulas, ruma vai konjaka
Instrukcijas
Sajauc taukvielas un cukuru baltās un irdenās putās, vislabāk ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, enerģiski maisot. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un rozīnes un uzmanīgi iejauc mīklā. Pievieno šķidrumu.
Izklāj garenu 2 litru formu ar alumīnija foliju. Folijai jāsniedzas pāri formas malām. Ielej mīklu formā.
Cep uz restēm krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 50 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir vidū sausa. Ļauj kūkai atdzist formā un pēc tam apgāž.
Kūku uzglabā ietītu folijā ledusskapī. Ļauj kūkai nogatavoties pāris dienas. Kūku pasniedz sagrieztu plānās šķēlēs.
Kūka ir ļoti piemērota sasaldēšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.