Rozīņu kūka

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

175 g sviesta vai margarīna
175 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
4 olas
400 ml kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
250 g rozīņu
3 ēd. kar. no citrona izspiestas sulas, ruma vai konjaka

Instrukcijas

Sajauc taukvielas un cukuru baltās un irdenās putās, vislabāk ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, enerģiski maisot. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un rozīnes un uzmanīgi iejauc mīklā. Pievieno šķidrumu.

Izklāj garenu 2 litru formu ar alumīnija foliju. Folijai jāsniedzas pāri formas malām. Ielej mīklu formā.

Cep uz restēm krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 50 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir vidū sausa. Ļauj kūkai atdzist formā un pēc tam apgāž.

Kūku uzglabā ietītu folijā ledusskapī. Ļauj kūkai nogatavoties pāris dienas. Kūku pasniedz sagrieztu plānās šķēlēs.

Kūka ir ļoti piemērota sasaldēšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.