Rozīņu kūka

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

175 g sviesta vai margarīna
175 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
4 olas
400 ml kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
250 g rozīņu
3 ēd. kar. no citrona izspiestas sulas, ruma vai konjaka

Instrukcijas

Sajauc taukvielas un cukuru baltās un irdenās putās, vislabāk ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, enerģiski maisot. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un rozīnes un uzmanīgi iejauc mīklā. Pievieno šķidrumu.

Izklāj garenu 2 litru formu ar alumīnija foliju. Folijai jāsniedzas pāri formas malām. Ielej mīklu formā.

Cep uz restēm krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 50 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir vidū sausa. Ļauj kūkai atdzist formā un pēc tam apgāž.

Kūku uzglabā ietītu folijā ledusskapī. Ļauj kūkai nogatavoties pāris dienas. Kūku pasniedz sagrieztu plānās šķēlēs.

Kūka ir ļoti piemērota sasaldēšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.