Sastāvdaļas
Rīsu pudiņam
180 g īsgraudu rīsu
400 g ūdens
0,5 tējkar. sāls
100 ml piena
200 ml saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Ķiršu mērcei
225 g saldētu ķiršu
300 ml ūdens
90 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
2 kanēļa standziņas
1 ēdamkar. kartupeļu cietes
Instrukcijas
Ūdeni, rīsus un sāli uzvāra un vāra vēl 10 minūtes.
Pievieno pienu, uzliek vāku un turpina vārīt uz masas liesmas apmēram 45 minūtes.
Katliņu noņem no uguns un ļauj atdzist.
Saldo krējumu viegli uzputo un iemaisa rīsos.
Pievieno vaniļas un pūdercukuru.
Pagatavo ķiršu mērci. Ogas un kanēļa standziņas pārlej ar ūdeni, pievieno niedru cukuru un uzvāra.
Kartupeļu cieti izšķīdina 1-2 tējkarotēs ūdens un iemaisa ķiršu mērcē.
Atdzesē un kārto trauciņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.