Riekstu un karameļu cepumiņi

Apmēram 25-30 cepumiņi 50 minūtes
Riekstu un karameļu cepumiņi
Vērtējums: (5gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 2 šķipsniņas sāls
  • 1 olas baltums
  • 150 g kviešu miltu

Pildījumam

  • 20 g sviesta
  • 1 ēdamkar. glikozes sīrupa
  • 1,5 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • 30 g kapātu mandeļu

Cepeškrāsni noregulē uz 190 °C.

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un sāli sakuļ. Pievieno olu un miltus un samīca viendabīgā masā.

Mīklas gabalu sadala divās daļās, un katru sarullē apmēram 2 cm resnā rullī. Rulli novieto uz cepampapīra, mazliet piespiež un izveido nelielu iedobi vidū visa ruļļa garumā. Novieto vēsumā, kamēr gatavo pildījumu.

Visas pildījuma sastāvdaļas izkausē nelielā temperatūrā. Izlej uz silikona paliktņa vai ietaukota cepampapīra un ļauj atdzist.

Pildījumu sarullē divās “desiņās” un iekārto tās mīklas ruļļa iedobēs.

Cepumus cep 8–10 minūtes. Izņem no krāsns un nekavējoties sagriež gabaliņos. Atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker