Riekstu un karameļu cepumiņi

Apmēram 25-30 cepumiņi

PT55M

50 minūtes

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 šķipsniņas sāls
1 olas baltums
150 g kviešu miltu

Pildījumam
20 g sviesta
1 ēdamkar. glikozes sīrupa
1,5 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
30 g kapātu mandeļu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 190 °C.

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un sāli sakuļ. Pievieno olu un miltus un samīca viendabīgā masā.

Mīklas gabalu sadala divās daļās, un katru sarullē apmēram 2 cm resnā rullī. Rulli novieto uz cepampapīra, mazliet piespiež un izveido nelielu iedobi vidū visa ruļļa garumā. Novieto vēsumā, kamēr gatavo pildījumu.

Visas pildījuma sastāvdaļas izkausē nelielā temperatūrā. Izlej uz silikona paliktņa vai ietaukota cepampapīra un ļauj atdzist.

Pildījumu sarullē divās “desiņās” un iekārto tās mīklas ruļļa iedobēs.

Cepumus cep 8–10 minūtes. Izņem no krāsns un nekavējoties sagriež gabaliņos. Atdzesē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.