Riekstu brittle

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

120 g mandeļu
120 g Indijas riekstu
120 g pekanriekstu
400 g Dansukker Demeraras brūnā cukura

350 g Dansukker Dzidrā sīrupa
120 ml ūdens
120 g sviesta
½ tējkarotes sodas
Maldon sāls apkaisīšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamās pannas izber riekstus, tos liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un apgrauzdē aptuveni 7–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Dziļā pannā vai katliņā uz vidēji zemas uguns karsē cukuru, ūdeni un sīrupu. Maisa, līdz cukurs un sviests izkusuši.  Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu apmaisot. Ļauj masai vārīties aptuveni 15 minūtes, tā sakaramelizēsies un kļūs zeltaini brūna. Tiklīdz masa sasniegusi 148 °C temperatūru, katliņu ņem nost no uguns. Pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, turpina maisīt un pievieno apgrauzdētos riekstus. Masu pārlej uz cepamā papīra, izlīdzina pa cepešpannu un dāsni pārkaisa ar sāli. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.

Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.