Riekstu brittle

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

120 g mandeļu
120 g Indijas riekstu
120 g pekanriekstu
400 g Dansukker Demeraras brūnā cukura

350 g Dansukker Dzidrā sīrupa
120 ml ūdens
120 g sviesta
½ tējkarotes sodas
Maldon sāls apkaisīšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamās pannas izber riekstus, tos liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un apgrauzdē aptuveni 7–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Dziļā pannā vai katliņā uz vidēji zemas uguns karsē cukuru, ūdeni un sīrupu. Maisa, līdz cukurs un sviests izkusuši.  Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu apmaisot. Ļauj masai vārīties aptuveni 15 minūtes, tā sakaramelizēsies un kļūs zeltaini brūna. Tiklīdz masa sasniegusi 148 °C temperatūru, katliņu ņem nost no uguns. Pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, turpina maisīt un pievieno apgrauzdētos riekstus. Masu pārlej uz cepamā papīra, izlīdzina pa cepešpannu un dāsni pārkaisa ar sāli. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.

Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.