Riekstu brittle

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

120 g mandeļu
120 g Indijas riekstu
120 g pekanriekstu
400 g Dansukker Demeraras brūnā cukura

350 g Dansukker Dzidrā sīrupa
120 ml ūdens
120 g sviesta
½ tējkarotes sodas
Maldon sāls apkaisīšanai

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamās pannas izber riekstus, tos liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un apgrauzdē aptuveni 7–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Dziļā pannā vai katliņā uz vidēji zemas uguns karsē cukuru, ūdeni un sīrupu. Maisa, līdz cukurs un sviests izkusuši.  Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu apmaisot. Ļauj masai vārīties aptuveni 15 minūtes, tā sakaramelizēsies un kļūs zeltaini brūna. Tiklīdz masa sasniegusi 148 °C temperatūru, katliņu ņem nost no uguns. Pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, turpina maisīt un pievieno apgrauzdētos riekstus. Masu pārlej uz cepamā papīra, izlīdzina pa cepešpannu un dāsni pārkaisa ar sāli. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.

Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.