Sastāvdaļas
120 g mandeļu
120 g Indijas riekstu
120 g pekanriekstu
400 g Dansukker Demeraras brūnā cukura
350 g Dansukker Dzidrā sīrupa
120 ml ūdens
120 g sviesta
½ tējkarotes sodas
Maldon sāls apkaisīšanai
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamās pannas izber riekstus, tos liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un apgrauzdē aptuveni 7–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Dziļā pannā vai katliņā uz vidēji zemas uguns karsē cukuru, ūdeni un sīrupu. Maisa, līdz cukurs un sviests izkusuši. Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu apmaisot. Ļauj masai vārīties aptuveni 15 minūtes, tā sakaramelizēsies un kļūs zeltaini brūna. Tiklīdz masa sasniegusi 148 °C temperatūru, katliņu ņem nost no uguns. Pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, turpina maisīt un pievieno apgrauzdētos riekstus. Masu pārlej uz cepamā papīra, izlīdzina pa cepešpannu un dāsni pārkaisa ar sāli. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.
Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.
Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?